用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 羅福道09年k1下午班家長, 入來交流一下吧! ...
go

羅福道09年k1下午班家長, 入來交流一下吧!

我仔仔叫栢喬Davis, 讀 n pink (a), 多多指教.

我囡囡叫璟宜(King Yi), 讀 N Silver (B), 搭6號校車
星期六去吾去家長會??到時相認丫!!

原帖由 littlepang_lau 於 09-9-13 00:19 發表
我仔仔叫栢喬Davis, 讀 n pink (a), 多多指教.

Hello, 我個女Edith係讀N Pink (b) 架
[img][/img]

nice to meet you, 我個仔叫MARCO, 讀N PINK (B)

我地大家可以點樣相認呢??

醒目開學勳章

你哋好,我個女叫芷凝,讀N Pink (b).

原帖由 JassChow 於 09-9-14 13:05 發表
我囡囡叫璟宜(King Yi), 讀 N Silver (B), 搭6號校車
星期六去吾去家長會??到時相認丫!!

HiHI, my girl is also 6# school bus,!
I'll also attend the new parent day!

好多人N pink 喎~~

KoBB, KristyChung, Chiumh:

大家也是同一班喎~ 真係好啦. 小朋友要坐校車嗎? 我個仔要的, 如果你們也要, 即是我們也見過面呢!
你們去星期六的家長會? 不知有沒有機會分班相認呢?

Hi Hi Joey,
我岩岩pm左mobile phone no. 比你, 睇下收到無!!

原帖由 joeyxlma 於 09-9-15 18:42 發表

HiHI, my girl is also 6# school bus,!
I'll also attend the new parent day!

醒目開學勳章

原帖由 littlepang_lau 於 09-9-16 06:37 發表
KoBB, KristyChung, Chiumh:

大家也是同一班喎~ 真係好啦. 小朋友要坐校車嗎? 我個仔要的, 如果你們也要, 即是我們也見過面呢!
你們去星期六的家長會? 不知有沒有機會分班相認呢? ...

我個女坐10號校車,開學頭2日應該見過面.大家星期六見.

醒目開學勳章

原帖由 KoBB 於 09-9-14 22:19 發表
Hello, 我個女Edith係讀N Pink (b) 架

我個女好似坐喺你個女隔離.

醒目開學勳章

我個女話老師叫帶紅色圓形同藍色方形玩具返學,唔知係唔係真嘅。你哋個小朋友有無講要帶?

你好呀

原帖由 chiumh 於 09-9-16 15:05 發表

我個女好似坐喺你個女隔離.
[img][/img]

我個女上星期已經攞左返學校, 不過只係話帶红色玩具, 形狀都無講, 唔緊要啦, 佢講帶咩咪配合佢攞, 要俾佢學吓o既

原帖由 chiumh 於 09-9-17 10:07 發表
我個女話老師叫帶紅色圓形同藍色方形玩具返學,唔知係唔係真嘅。你哋個小朋友有無講要帶?
[img][/img]

哈哈....我工人還以為他講大話沒有給他帶啊~~~ 我也未有時間問返仔仔, 等我同工人講返先! 好彩有你地喳!

原帖由 KoBB 於 09-9-17 14:28 發表
我個女上星期已經攞左返學校, 不過只係話帶红色玩具, 形狀都無講, 唔緊要啦, 佢講帶咩咪配合佢攞, 要俾佢學吓o既

我個女尋晚同我講今日要帶藍色玩具, 我問佢有無要求咩野形狀, 佢又話無喎.....呢個training 真係好玩

原帖由 littlepang_lau 於 09-9-17 23:04 發表
哈哈....我工人還以為他講大話沒有給他帶啊~~~ 我也未有時間問返仔仔, 等我同工人講返先! 好彩有你地喳!
[img][/img]

醒目開學勳章

係唔係要將玩具放喺學校度?我個女冇將藍色玩具帶番屋企,唔知係唔係唔見咗.

吓我個仔完全無同我講,點算?

我個女o既红色玩具都係尋日先至出現番o係書包, 老師同佢講要貼個名o係玩具上, 如果唔係就唔知屬於邊個

原帖由 chiumh 於 09-9-18 18:36 發表
係唔係要將玩具放喺學校度?我個女冇將藍色玩具帶番屋企,唔知係唔係唔見咗.
[img][/img]

嘩! 機乎每日都有確疹個案, 最新果個係 n brown pm 班. 大家小心d小朋友啊~~