用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 ...
go

聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 [複製鏈接]

你地好呀,希望識多些N班家長大家交流下!!我的小朋友參加了學校舉辦的幼兒學前適應班,請問你們的小朋友有否參加呀?大家傾下啦。
   0    0    0    0

好開心終於收到回覆,你小朋友係幾多月的BB呀...我個BB係9月,所以會遲D先返學...

我報O左但係唔記得去個TALK...

今天同個女上完第一次的預備班,佢比較怕羞和慢熱,但係D老師真係幾好,我個女都玩得好開心,我問佢要唔要返學,佢話要 !!

我個女在102室上,你地呢??睇下會唔會同一班!!

睇落102室得2個男仔喳,好似變了女校咁...哈哈...

今年係有2班N班呀,擴O左班,我女女都係由waiting list咁入到喳...

請問你地的小朋友幾大呀?我個女9月先2歲,可能全班最細,所以睇落佢好多野都慢D咁...

星期六註冊了,見到囡囡著住套校服背著超大的書包真係好好笑,我都係大角咀區,但唔會搭校車,太細了。

原帖由 AS_Baby 於 09-6-9 14:41 發表
hello各位媽咪,你們係咪上星期六都註左冊了....有冇媽咪都會諗住比小朋友搭校車?有冇住奧海地附近的?

應該會係爸爸車返學,或者工人帶返學,其實搭綠van 70號或者去到旺角先達搭紅van都好方便。

原帖由 AS_Baby 於 09-6-10 17:20 發表
咁你會點送佢返放學呀?我本身要返工,如果由奶奶接送又怕"論盡"....

你好呀KALAM611, 我囡囡都係A班太陽組,你仔仔今天有冇喊呀???

原帖由 kalam611 於 09-8-25 15:38 發表
我囝囝都係預備A班,不過係太陽組

你好呀,我地都唔係住O係附近的,大約15-20分鐘車程啦。 我的囡囡都未好習慣返學,開始話唔要校服啦.....

請問你地買了被同床墊未呀?

原帖由 kalam611 於 09-8-31 15:51 發表
貓咪館,YHYMaMa:

hi, 你哋好呀,我哋三個小朋友都係A班太陽組,大家要多多關照呀  你哋係咪都住得好近呀?使唔使搭校車呀

謝謝你呀,adawuhiu (綽嫻媽媽),我找了很久也買不到類似的床墊,我買了Hello Kitty 個隻....

你們的小朋友習慣了返學未呀? 許老師話我個囡囡開始有進步,不過我都擔心午睡的情況。

好耐冇上babykingdom...係呀..好開心有親子旅行,仲要可以係星期六(因為我知好多學校都係平日去的)...我地都係選擇bbq.呀..你地的小朋友係邊班呀?? 我的囡囡係NA
班(太陽組),佢好鐘意返學...不過真係成日病(已經冇返好多日學)

請問各位媽媽會否帶小朋友去打流感針呢??

要否派利是,我諗係隨意的,不如買盒餅俾大家可能仲好...
‹ 上一主題|下一主題