用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 邊間泳會好?泳天 or 大力 
go

邊間泳會好?泳天 or 大力  [複製鏈接]

邊間泳會好?

泳天 or 大力 
   1    0    0    0

大力

我個囡兩間都學過

我家小孩兩間都參加過,都不會再去.
教練好惡.但不是嚴格.也不是教導的技巧.
很多時是為惡而惡.

原帖由 LincolnMon 於 09-9-12 10:39 發表
邊間泳會好?

泳天 or 大力 

亞女暑假學了20堂游水,很愛游,見學校有得報,不知幾開心。
昨天上了第一堂泳天泳班,上完堂第一句:媽咪,好累啊!我唔想係呢度學啊!
了解過後及自己親眼所見的:我見到亞女差一步就游到終點便停了,見到個Miss同佢講了幾句,原來說:你再拿住個浮板行而唔游,我就鬧死你! 所見的真是密集式,一組8個小朋友,兩個Miss!成個鐘頭未停過,不停游,不停踢水!真是好累的!其實我想亞女學游水唔係想入校隊,只是強生健體及學識游!其實平時游水都見到D私人教練好惡!我都有同亞女解釋,泳班教練好嚴,係想小朋友學好D!做任何事都唔可以半途而廢!突然想起D中國小孩學體操的片段,離開父母,耕苦訓練的情景!
另外佢重話D水好凍!見佢隻手浸到白晒,以前連讀游2hrs都冇甘梅,皮都快脫落!見佢打晒振!實在太多人一齊落堂,個浴室太細了,只企在門外,根本入唔到去!要等沖身,起碼半小時以上,很多人只換衫就走了!結果亞女穿住浴袍回家!同亞女講,學埋7堂再決定或另作打算改地點。
可能我個女薄皮,你可試試!

有在海天學過…有個女教練好惡,好彩她教年紀大D學生。 有D教練都有耐性,尤其是對年幼學生。

簽名被屏蔽

也許好的教練都沒被我遇上.

我不是捨不得孩子受嚴格訓練的那種媽媽.
嚴格要求與耐性不足,愛心欠奉,我還得分辨.

原帖由 ming2 於 09-9-13 11:55 發表

我兩個囡都係大力游,我又唔覺得d教練好惡,可能有時真係會鬧,不過都係因為小朋友唔聽話所以先鬧,有時教練都係想小朋友學得好,所以先會用比較嚴謹0既態度去對佢地...我個人覺得冇咩大問題...so far兩個囡囡都學左兩 ...

簽名被屏蔽

我都見到有D教練好nice,但教幼兒班!其實亞女唔頑皮,好聽話,其實條line(半條)唔夠10米,前面同學游到終點就要踢水,亞女梗係唔會游去比人踢,差不多到位就下 來,況且第一次,做得不對都應該解釋一下!唔應該說鬧死你!會嚇親小朋友!之前參加其他course的教練都好惡,嚴格,但他們惡得有理!亞女都未試過話唔學!但今次真係嚇親佢,希望未來七堂亞女頂得順啦!

我細個時係泳天遊過,

我朋友係泳天教過,得出黎0既感覺係,

佢地係當你想遊水攞獎咁教。所以好多時會係咁push。

如果唔想太辛苦。最好唔好揀佢啦

老實講,泳天同大力都有問題,所以我個囡兩間都冇再學,不過真係要比較既,大力係好過泳天.起碼大力教得好d,泳天d教練就真係好唔掂.

講谷大力一定贏晒,佢0地泳隊既小朋友細細個就手瓜起展,操體能操得好勁,我囡都入0左佢0地個泳隊操0左兩個月,0甘細就谷到0甘,我就接受唔到.

原帖由 ming2 於 09-9-13 11:55 發表

我兩個囡都係大力游,我又唔覺得d教練好惡,可能有時真係會鬧,不過都係因為小朋友唔聽話所以先鬧,有時教練都係想小朋友學得好,所以先會用比較嚴謹0既態度去對佢地...我個人覺得冇咩大問題...so far兩個囡囡都學左兩 ...

我囝在大力學了1年,都唔覺有教練好惡!
室內說話大聲d都會好大聲,
大聲唔代表惡!

原來說:你再拿住個浮板行而唔游,我就鬧死你! 所見的真是密集式,一組8個小朋友,兩個Miss!成個鐘頭未停過,不停游,不停踢水!真是好累的!

咁咩幾好。教游水係咁教嘅噃,練多幾次慣啦。

泳隊要求強好多好多。

我地都係泳X上咗第一堂, 我只可以用"惡劣"黎形容上堂同換衫既地方. 因為太多人. 一條link有20-30個小朋友游水, 雖然cut 開咗3part, 但每一part 都係1x 幾個學生, 真係唔游得幾遠, 我本身游開大X, 今次報名全因朋友話而家泳X好好, 而且好多學校都係join 佢地, 點知就.... , 重知就係市政局服務,私人泳會價錢! 而家重有7堂上, 次次游完水都要返屋企先沖涼,真係慘!

原帖由 August07 於 09-9-14 10:39 發表
我地都係泳天上咗第一堂, 我只可以用"惡劣"黎形容上堂同換衫既地方. 因為太多人. 一條link有20-30個小朋友游水, 雖然cut 開咗3part, 但每一part 都係1x 幾個學生, 真係唔游得幾遠, 我本身游開大力, 今次報名全因朋友 ...

May I ask which swimming pool did you go? I'm thinking about letting my girl join them in Nov. ar ...

Same to you! My daughter started her first lesson on last Sat (12 Sep).  Yes, it is "惡劣", there are so many people and we can't enter into the washroom.  Finally, I and my daughter go back home to take a shower.  I can't imagine how it is in winter.......Yes, $110 per lesson is quite expensive.

原帖由 August07 於 09-9-14 10:39 發表
我地都係泳X上咗第一堂, 我只可以用"惡劣"黎形容上堂同換衫既地方. 因為太多人. 一條link有20-30個小朋友游水, 雖然cut 開咗3part, 但每一part 都係1x 幾個學生, 真係唔游得幾遠, 我本身游開大X, 今次報名全因朋友話 ...

回覆 8# ming2 的文章

Pls check pm

簽名被屏蔽

阿囡都上大x 同泳x......環境設c 都係大x  好d..

原帖由 pc9 於 09-9-13 09:02 發表
我家小孩兩間都參加過,都不會再去.
教練好惡.但不是嚴格.也不是教導的技巧.
很多時是為惡而惡.

好多游水教練都惡架bor
‹ 上一主題|下一主題