用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09/10 羅福道 K1 A.M. 既媽咪/爹地 得閒入黎傾下 ...
go

09/10 羅福道 K1 A.M. 既媽咪/爹地 得閒入黎傾下 [複製鏈接]

我囝囝叫Kiu Kiu  - N Blue(a)大家多多指教!
   0    0    0    0

Hi, my son Matthew NB,大家多多指教
我住九龍城, 囝囝搭校車.

原帖由 W_ngan2006 於 09-9-6 00:01 發表
Hi, my son Matthew NB,大家多多指教
我住九龍城, 囝囝搭校車.

Hi all,

my son Bryant, N Blue (b)
多多指教 ~~

Matthew Mami, 我想問下 Matthew 搭邊架校車 ? 我都係住九龍城 ar, BUT 學校話無校車 到 !  攪到我好 "lei hei" , plan 緊 next week 開始包的士 ...
安娜與威廉的小肥豬豬 --

Hi Fung Fung ma, Matthew ma, Bryant ma,
nice to meet U all !
我住天光道,囝囝搭6號校車, 尾站上車, 頭站下車, 好正!
係呢, Bryant ma 你住九龍城邊處呀? 無校車到真係好"lei hei", 搵唔搵到保母車呀?

Hi Bryant ma,

Matthew 搭 4號校車 嘉林邊道, 秀竹園道上車. 車費6xx, 落車係屋企門口.

請問知唔知NC班即係乜野色?
有冇同班媽咪?

唔一定有乜野色, 我囝果班 NB, elephant

係咪第一日老師有介紹架?
因為我無去聽, 所以唔知.
咁有冇媽咪知道NC班係咩動物呢?
可否告知, 謝謝.

我估NB同NC班差不多,唔係用COLOUR分.老師話NB冇分COLOUR. 班係用動物分成不同組別.

唔該晒W_ngan2006!

唔知大家開始同小朋友睇D字咭未?
我剛剛先剪好咋。

kunbe

我個囡係讀NC red班, 佢哋係用colour分組架, 喱班有3組分別係~red,yellow&blue.  你可以問番小朋友自己係咩組, 或者可以寫紙條俾老師問下小朋友哩幾日返學嘅情況.

Hi Katiema,

Nice to meet you. 我個女都係NC red班, 阿女個名牌係紅色的, 而其他小朋友有d是綠色, 我諗係用名牌的顏色去分組的。

另外, 我個女番黎成日話Mr Brian同佢玩, 但NC班個英文老師明明係Ms Justine, 請問你知唔知Mr Brian係邊個呀?  阿女仲話Mr Brian要去"高踭" (我諗其實佢想講"高班"), 唔通高班的老師都會教幼兒班?

icbb1230

原帖由 katiema 於 09-9-7 23:22 發表
kunbe

我個囡係讀NC red班, 佢哋係用colour分組架, 喱班有3組分別係~red,yellow&blue.  你可以問番小朋友自己係咩組, 或者可以寫紙條俾老師問下小朋友哩幾日返學嘅情況. ...

原帖由 JOANYEUNG 於 09-9-7 11:29 發表
Hi Fung Fung ma, Matthew ma, Bryant ma,
nice to meet U all !
我住天光道,囝囝搭6號校車, 尾站上車, 頭站下車, 好正!
係呢, Bryant ma 你住九龍城邊處呀? 無校車到真係好"lei hei", 搵唔搵到保母車呀? ...

Thank you, Mattew mami ~~
school bus 平好多, 包 taxi 一個月收我千幾呀 !!!!

Joan, wa, 好正 wor ! 我住沙浦道, 學校話無 school bus 入九龍城 d 內街   ...

要開始用喇 ???

原帖由 kunbe 於 09-9-7 22:48 發表
唔知大家開始同小朋友睇D字咭未?
我剛剛先剪好咋。

大家好,我仔Adrian NB班,尋日Miss Au已打比我話我仔坐唔定,哈哈!
我阿b快樂所以我快樂 ;-)

My daughter Cailtlyn studying in ND class, her NET teacher Ms Joanna confirmed Swine flu on 3/9/09, school only put a memo in school bag to inform us about that without informing us by phone.......

Adrian Mami,

Miss Au 星期五都有打比我問 matthew 係唔係無兄弟姊妹,因為佢喜歡 一個人自己玩.
‹ 上一主題|下一主題