用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 想問有關冬季校服
go

想問有關冬季校服

想晌冬季運動服及黃背心是否稍後會有通告訂校服,定要自行回校買呢?THANKS

已收到學校通告, 11月23日換季, 校服可於指定地點買.

原帖由 beautycandy 於 09-10-5 22:51 發表
想晌冬季運動服及黃背心是否稍後會有通告訂校服,定要自行回校買呢?THANKS

但運動服要在學校買,北角間校服公司冇得賣.咁即係?

回覆 3# beautycandy 的文章

冬季運動服及黃色長袖毛衣要在學校買,你可以寫手冊告訴老師,老師會把校服及付款通告給小朋友取回家。至於校裙及校褸要到北角間校服公司買,如果坐MTR天后出,向銀幕街方向,大約步行10分鐘。

唔該哂,插班生的媽媽真係好多野唔知,HEHE

原來要寫手冊,真係唔講都唔知呀,仲以為學校會俾通告我地添,等我今晚返去寫先.

回覆 1# sofayefung 的文章

因為冬季運動服及黃色長袖毛衣在新生開學前,回校交訂購/預繳(學費/車費/書費/校服等)這天,夏季同冬季運動服便在這日一併購買的,所以唔會再出通告。所以如要購買便要致電班主任或寫手冊。
家長們要留意小朋友的書包有沒有通告,特別是星期五,及如果小朋友親口告訴你要攜帶怎麼物品回校上課時用,你要相信他,因為幼班老師唔會所有嘢出通告,他們要訓練小朋友自己表達。

原帖由 beautyyk 於 09-10-9 14:58 發表
因為冬季運動服及黃色長袖毛衣在新生開學前,回校交訂購/預繳(學費/車費/書費/校服等)這天,夏季同冬季運動服便在這日一併購買的,所以唔會再出通告。所以如要購買便要致電班主任或寫手冊。
家長們要留意小朋友的書包有沒 ...

訓練小朋友自己表達?!原來係咁,都幾好喎。
以基督耶穌的心為心 :-P