用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 住荃灣(62校網) 荃官, 馬基, 石鍾山, 浸信會 邊間好? ...
go

住荃灣(62校網) 荃官, 馬基, 石鍾山, 浸信會 邊間好? [複製鏈接]

小兒坐唔定 好奇心極強, 但讀書都算叻, 好快吸收. 而家都唔知選以下邊間好?

1) 荃官
2) 馬灣基慧
3) 石鍾山
4) 浸信會

0    0    0    0

I will suggest you 馬灣基慧 or 石鍾山.
For location i will choose 石鍾山. 馬灣基慧 is too far....

"賣飛彿"浸聯
原帖由 paulhawk 於 09-9-25 12:59 發表
小兒坐唔定 好奇心極強, 但讀書都算叻, 好快吸收. 而家都唔知選以下邊間好?

1) 荃官
2) 馬灣基慧
3) 石鍾山
4) 浸信會

原帖由 paulhawk 於 09-9-25 12:59 發表

1) 荃官
2) 馬灣基慧
3) 石鍾山
4) 浸信會

小兒也跟妳小兒性格一樣, 我已選了馬基, 剛剛已交表了

點解D活潑好動小朋友都比較合適馬基呢?馬基係唔係唔重讀書架?

醒目開學勳章

原帖由 penny_li 於 09-9-26 00:04 發表
點解D活潑好動小朋友都比較合適馬基呢?馬基係唔係唔重讀書架?

唔係浸聯啱活潑小朋友多D咩?

原帖由 surewin 於 09-9-25 16:23 發表

小兒也跟妳小兒性格一樣, 我已選了馬基, 剛剛已交表了

祝你成功

個人覺得荃官谷得勁, 馬基同石鍾山冇咁谷, 浸信會都冇咁谷, 如果你得十五分, 荃官, 海官, 同浸信會, 荃灣區最受歡迎, 第一輪都好難入, 重有你填第一階段, 要係你最心儀, 萬一派唔到你可以COPY左去叩門, 話我地好想入你地學校, 佢先肯接見!!

1) 荃官
2) 馬灣基慧
3) 石鍾山
4) 浸信會
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

大家覺得寶血會思源同何傳耀又點呢?因我囝囝只有十五分,第一輪一定唔得.邊間好D同易入D呢?

原帖由 paulhawk 於 09-9-26 04:19 發表

祝你成功

謝謝妳! 妳呢? 選定了嗎?

思源係新校, 好靚, 佢地自己有飯堂, d小朋友唔駛食飯盒, 有個小一家長話呢間d老師好好, 不過如果你入唔到要叩門, 就一定要曾經選過佢地先會接見, 舊年未搬過新校, 未有好多人識, 好多同學仔十五分都入到, 今年可能多左人識, 就冇咁易入!

原帖由 hoiyan 於 09-9-27 00:31 發表
大家覺得寶血會思源同何傳耀又點呢?因我囝囝只有十五分,第一輪一定唔得.邊間好D同易入D呢?
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

yes , 呢間d老師好好....my son is study p1 now...

原帖由 bb-bu-bu 於 09-9-30 09:04 發表
思源係新校, 好靚, 佢地自己有飯堂, d小朋友唔駛食飯盒, 有個小一家長話呢間d老師好好, 不過如果你入唔到要叩門, 就一定要曾經選過佢地先會接見, 舊年未搬過新校, 未有好多人識, 好多同學仔十五分都入到, 今年可能多 ...

想問下啲功課多唔多,會唔會好淺,本人都有考慮,但怕係太活動教學的,想了解下,謝謝

原帖由 BOBO1229 於 09-9-30 09:31 發表
yes , 呢間d老師好好....my son is study p1 now...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

原帖由 bb-bu-bu 於 09-9-30 09:04 發表
思源係新校, 好靚, 佢地自己有飯堂, d小朋友唔駛食飯盒, 有個小一家長話呢間d老師好好, 不過如果你入唔到要叩門, 就一定要曾經選過佢地先會接見, 舊年未搬過新校, 未有好多人識, 好多同學仔十五分都入到, 今年可能多 ...

我報左思源,希望第一輪就得啦!

功課 about 5-6 , this school is not 太活動教學的.

原帖由 celialing 於 09-9-30 13:27 發表
想問下啲功課多唔多,會唔會好淺,本人都有考慮,但怕係太活動教學的,想了解下,謝謝

thank you,不過我是在65區,如果只有15分第一輪是否很難了

原帖由 BOBO1229 於 09-10-6 08:48 發表
功課 about 5-6 , this school is not 太活動教學的.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

for last year, i know some children (15 marks) can success on first round.
For my child, is success for lucky draw.

原帖由 celialing 於 09-10-6 13:56 發表
thank you,不過我是在65區,如果只有15分第一輪是否很難了

如果第一輪唔得要點排位好呢?可否比D意見呀!

思源小學

[quote]原帖由 celialing 於 09-10-6 13:56 發表

我都是15分但是住在62區, 希望我跟你同樣第一輪抽到思源啦...
‹ 上一主題|下一主題