用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 怎樣比小朋友在學校食藥?
go

怎樣比小朋友在學校食藥? [複製鏈接]

小朋友返全日, 在學校食飯, 而且離屋企都幾遠路程, 請問怎樣安排中午食藥? (小一生)
   0    0    0    0

點解你唔打比學校
寫手冊問學校, 學校可以安排

原帖由 12312 於 09-10-12 20:46 發表
小朋友返全日, 在學校食飯, 而且離屋企都幾遠路程, 請問怎樣安排中午食藥? (小一生)
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

可以留起之前嘅藥樽,入一次份量比佢帶返學校食,及寫係手冊上,提佢記得食藥

小一生有老師幫忙.  你可以通知班主任.

Best Regards
Candy

我叫醫生開一日3次GE 藥.  返學前食, 叫仔仔返學放校務處, lunch time 會叫佢食藥.  真係唔記得4pm 返屋企補返都唔太遲ge!

打了比班主任, 叫寫在手冊上, 老師話在午餐后會叫小朋友食藥, 我另多次提小兒要記得食藥, 如果病了就沒有的返學, 希望叫記得啦.
‹ 上一主題|下一主題