用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荃灣浸信會幼稚園 荃灣浸信會幼稚園有什麼優點?可否分亨? ...
go

荃灣浸信會幼稚園有什麼優點?可否分亨? [複製鏈接]

請問現在的校長是否由禮賢轉來嗎?聽聞她是一個好校長.
   0    0    0    0

係呀, 有2年啦

原文章由 angelonki 於 07-8-9 23:34 發表
請問現在的校長是否由禮賢轉來嗎?聽聞她是一個好校長.

請問你們有沒有這間學校的WEBSIT或TEL, 因我想幫我的小朋友報這間學校

PINKY

原文章由 yanyanmama 於 07-8-16 22:35 硐表
係呀, 有2年啦

Hi Pinky

我都想幫囡囡報呀﹗請看以下WEBSITE啦。:

http://www.tsuenwanbckg.edu.hk/intro.html

原文章由 pinkykwlui 於 07-9-27 23:41 硐表
請問你們有沒有這間學校的WEBSIT或TEL, 因我想幫我的小朋友報這間學校

PINKY

請問知唔知這間學校有沒有學卷架....另外你除了這間還有什麼心水呀....

原文章由 dreamma 於 07-9-28 15:17 硐表
Hi Pinky

我都想幫囡囡報呀﹗請看以下WEBSITE啦。:

http://www.tsuenwanbckg.edu.hk/intro.html

原文章由 pinkykwlui 於 07-10-22 00:11 硐表
請問知唔知這間學校有沒有學卷架....另外你除了這間還有什麼心水呀....

有學卷架

我的感覺

同黃校長傾過幾次,真係覺得她對學前有一份熱誠,又喜歡小孩子。甚至,願意花時間同家長傾小孩子學習的情況!Good!

但聽聞好難入架wor, 請問有冇話要入教會 or 有背景 or 識人 or 要早1年排定隊先入到? 定係 base on 小朋友 interview ge performance? 同埋係咪 submit 左 報名表就一定有得 in ga? 我真係好想呀囡入架, 請解答, 十萬個唔該!!!!!

主要 - base on 小朋友 interview ge performance ,
submit 左報名表就一定有 in
難入主要學位少 108 個

原帖由 231423JY 於 08-8-27 19:38 發表
但聽聞好難入架wor, 請問有冇話要入教會 or 有背景 or 識人 or 要早1年排定隊先入到? 定係 base on 小朋友 interview ge performance? 同埋係咪 submit 左 報名表就一定有得 in ga? 我真係好想呀囡入架, 請解答, 十 ...

我仔仔07年interview的,之前都話佢interview好好,但無奈上午班full o左,最後結果收讀下午班。
前幾天學校打過黎問仔仔轉唔轉上午班。我想都唔想就第一時間話轉啦。

anybody can tell me the address is where??

Please!

dickylam,

Hi , 又真係幾好消息喎....恭喜晒呀!
你囝囝讀邊班呀? 我個囡係B班, 你得閒過媽媽會所--荃灣區一齊傾啦...

原帖由 dickylam 於 08-9-1 11:15 發表
我仔仔07年interview的,之前都話佢interview好好,但無奈上午班full o左,最後結果收讀下午班。
前幾天學校打過黎問仔仔轉唔轉上午班。我想都唔想就第一時間話轉啦。 ...
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

Address
新界荃灣青山道99號G至1樓
99 CASTLE PEAK ROAD G-1/F TSUEN WAN NT

原帖由 katielee1123 於 08-9-2 22:32 發表
anybody can tell me the address is where??

Please!

我都想阿仔明年報讀荃浸上午班,好評如潮, 如果有FULL DAY就好喇,我或者會先選擇全日制學校俾個仔,因為下午時間佢太多時間,各位媽咪有無安排小朋友下午有甚麼活動呢?
[size=medium]文廸 :wink:

請問佢有無同邊間小學有聯繫,d小朋友會入邊間小學多?

醒目開學勳章

無小學聯繫嫁. 但老師好有愛心!
原帖由 ngbetty01 於 08-11-10 13:09 發表
請問佢有無同邊間小學有聯繫,d小朋友會入邊間小學多?

醒目開學勳章

回覆 13# dreamma 的文章

條link入唔到嘅?  可否pm條link俾我 : -
[email protected]

tks.

醒目開學勳章

心儀侵信會幼稚園

我囡會2011年報k1, 係咪而家要報定名架?  我冇任何background, 又唔係信徒, 會唔會好難入呢?

請問k1每班有幾多個學生? 老師運助教有幾多位?
‹ 上一主題|下一主題