用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 冬季校服
go

冬季校服 [複製鏈接]

請問學校多數會幾時買校服呢? 亦聽囡囡說老師話可以買舊冬季校服, 請問舊生的家長有無此事呢? 或者, 有無舊生可以免費送出冬季校服呢?
   0    0    0    0
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

學校會幾時換季?? 我都想問下有沒有高年班同學送出女孩灰裙和校褸??非常感謝!!!!!!!

原帖由 Crabtree 於 09-10-27 19:27 發表
請問學校多數會幾時買校服呢? 亦聽囡囡說老師話可以買舊冬季校服, 請問舊生的家長有無此事呢? 或者, 有無舊生可以免費送出冬季校服呢?
:-)  :-P

我都好想請問有無人有天泠細碼既女生校服可送出? 我睇番上年既通告,如果正常買一set,個別白恤衫買兩件,我無記錯要成$1000,好貴呀!

原帖由 Crabtree 於 09-10-27 19:27 發表

1) 學校沒有辨舊校服買賣活動的,如個別同學有須要,可問學校是否有師兄姊的校服留下﹑轉贈。

2) 學校一般會在11月出通告,告知何時轉冬季校服,同學亦可按個人須要,在正式轉季前先轉。

3) 女生買齊全套冬季校服,是要約1000元的,價錢方面可參考學校網頁內的"昔日事件簿,第13頁,有關冬季校服事宜"。

今日阿囡拎左學校新校的日曆返來, 有d相登出來

運動褲係白色長褲來, 但現在是否轉換了幾多年前換左呢

原帖由 君媽 於 09-10-28 13:37 發表

1) 學校沒有辨舊校服買賣活動的,如個別同學有須要,可問學校是否有師兄姊的校服留下﹑轉贈。

2) 學校一般會在11月出通告,告知何時轉冬季校服,同學亦可按個人須要,在正式轉季前先轉。

3) 女生買齊全套冬季校服,是要約1000 ...

Tks!  君媽.  咁係咪可以自行到校服公司買呢?  我怕咁遲買, 校服會否很遲才到手呢?

原帖由 君媽 於 09-10-28 13:37 發表

3) 女生買齊全套冬季校服,是要約1000 ...
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Crabtree:
校服是要家長自行去校服公司買,學校沒有舉辦集體購買日。去到校服公司,是即買即取。去之前建議你先致電,查詢是否有你需要的尺碼及請備足夠現金。

Pigpigma:
冬季運動服是三年前轉的。

Tks!  君媽.

原帖由 君媽 於 09-10-29 10:13 發表
Crabtree:
校服是要家長自行去校服公司買,學校沒有舉辦集體購買日。去到校服公司,是即買即取。去之前建議你先致電,查詢是否有你需要的尺碼及請備足夠現金。

Pigpigma:
冬季運動服是三年前轉的。 ...

多謝君媽解答, 咁3年前係咪只轉了冬天運動服, 其他有沒有轉?? 點解會轉??

我見到黑白相中, d校服都唔同現在, 不過同阿囡分亨時, 阿囡每一個年代都問我你出世未??

原帖由 君媽 於 09-10-29 10:13 發表
Crabtree:

Pigpigma:
冬季運動服是三年前轉的。 ...

原帖由 PIGPIGMA 於 09-10-29 15:13 發表
多謝君媽解答, 咁3年前係咪只轉了冬天運動服, 其他有沒有轉?? 點解會轉??

我見到黑白相中, d校服都唔同現在, 不過同阿囡分亨時, 阿囡每一個年代都問我你出世未??

...

是。
由白褲轉藍褲不是更好嗎?

可留意學校網頁的"最新事件簿", 今天宣布了有關轉季事宜。

君媽,

想問係咪可以著夏季體育上衣,下身配冬季長褲? 阿女話有d姐姐係咁著!

昨天去世光買冬季校服
校褸細size 無貨了
佢話叫我返學校買間棉褸

間棉褸多唔多機會用呢 ??  很否很厚  ??

羊毛外套係唔係一定要綉校章先可以架 ??

昨天去世光買冬季校服
校褸細size 無貨了
佢話叫我返學校買間棉褸

羊毛外套係唔係一定要綉校章先可以架 ??

我昨天都去了世光幫囡囡買校服, 我無買校褸, 因我不喜歡又硬又厚身又唔暖, 反之, 我買了棉褸, OK喎, 面係防水面, 入面係間棉, 還有可加抓毛背心, 今天我都有幫囡囡轉季及外加棉褸, 但除了那件背心.

今天有其他家長打電話問, 話無晒中碼, 要訂貨.  所以你都係打電話問有無你小朋友的SIZE.

原帖由 macy03 於 09-11-3 15:51 發表
昨天去世光買冬季校服
校褸細size 無貨了
佢話叫我返學校買間棉褸

羊毛外套係唔係一定要綉校章先可以架 ?? ...

Crabtree,

世光d灰裙幾多錢一條?? 你買左一條定二條, 灰裙要唔要日日洗??  

原帖由 Crabtree 於 09-11-3 18:39 發表
我昨天都去了世光幫囡囡買校服, 我無買校褸, 因我不喜歡又硬又厚身又唔暖, 反之, 我買了棉褸, OK喎, 面係防水面, 入面係間棉, 還有可加抓毛背心, 今天我都有幫囡囡轉季及外加棉褸, 但除了那件背心.

今天有其他家長 ...

PIGPIGMA,

我大約記得是二百二十八啩, 與另一間相差都幾多, , 因我換再去換衫時他收了張單了.  我只買了一條咋, 我想冬天不會常出汗, 無必要日日洗.

原帖由 PIGPIGMA 於 09-11-4 09:53 發表
Crabtree,

世光d灰裙幾多錢一條?? 你買左一條定二條, 灰裙要唔要日日洗??  

原帖由 stellat 於 09-11-3 11:00 發表
君媽,

想問係咪可以著夏季體育上衣,下身配冬季長褲? 阿女話有d姐姐係咁著!

對! 可以上身穿夏季體育服,下身穿冬季長褲,穿不穿件冬季風褸都得。

原帖由 macy03 於 09-11-3 15:50 發表
昨天去世光買冬季校服
校褸細size 無貨了
佢話叫我返學校買間棉褸

羊毛外套係唔係一定要綉校章先可以架 ?? ...

棉大衣不是太厚。好處是可機洗,較長身。
羊毛外套一定要綉校章。

Crabtree,

多謝回覆

真係差得好遠, 約x百多元一條only, 買一條算喇!!

原帖由 PIGPIGMA 於 09-11-4 09:53 發表
Crabtree,

‹ 上一主題|下一主題