用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 我係K1H 家長,有時間入LAI CHAT 下LA
go

我係K1H 家長,有時間入LAI CHAT 下LA [複製鏈接]

HI HI..我係k1h 家長呀..有冇k1h既小朋友家長呀? 因為我係在職mummy, 學校d野好多都唔知.聽講全職mummy接放學會接觸老師多d..information會多d (例如:帶咩返學? 放學情況) 有時我囝囝會提到其他小朋友個名, 我都好想認識你地...大家交流下!!!!
   0    0    0    0

K1H 好靜呀,有無爸媽入嚟交換情報!
我個囝囝係星星組

原帖由 ballmui 於 09-9-26 10:45 發表
HI HI..我係k1h 家長呀..有冇k1h既小朋友家長呀? 因為我係在職mummy, 學校d野好多都唔知.聽講全職mummy接放學會接觸老師多d..information會多d (例如:帶咩返學? 放學情況) 有時我囝囝會提到其他小朋友個名, 我都好想 ...

HI ..我係k1H 家長呀(LOK LOK MA), 我個囝囝係月亮組..叫樂樂, 我都係在職mummy, 學校d野好多都唔知, 不過我同老公得閒就接放學, 同老師講多d..知多d , 我囝囝都會提到其他小朋友個名, 我都好想認識你地...大家交流下!!!!

好開心終於有k1h家長..等我問下囝囝識唔識你lok lok ma 先...佢都成日謂其他小朋友名..由其是season..馬思曼好鍾意佢兩個....我都好想自己接送....你會唔會知佢地老師有時要佢地帶咩返學ga...今個星期日qe 運動會,有冇join呀...

原帖由 marcmun 於 09-10-7 14:47 發表
HI ..我係k1H 家長呀(LOK LOK MA), 我個囝囝係月亮組..叫樂樂, 我都係在職mummy, 學校d野好多都唔知, 不過我同老公得閒就接放學, 同老師講多d..知多d , 我囝囝都會提到其他小朋友個名, 我都好想認識你地...大家交流 ...

忙記問你,你仔仔有沒有同你地講今天要做家課第19頁?

原帖由 marcmun 於 09-10-7 14:47 發表
HI ..我係k1H 家長呀(LOK LOK MA), 我個囝囝係月亮組..叫樂樂, 我都係在職mummy, 學校d野好多都唔知, 不過我同老公得閒就接放學, 同老師講多d..知多d , 我囝囝都會提到其他小朋友個名, 我都好想認識你地...大家交流 ...

今個星期日有運動會咩? 我冇join呀, 你仔仔有沒有join(SAT)興趣班, 我仔取錄左跆拳同畫畫

喂喂, 仲未知你同仔仔高姓大名, 你住係邊區㗎?

我PM你呀...

原帖由 marcmun 於 09-10-9 15:39 發表
喂喂, 仲未知你同仔仔高姓大名, 你住係邊區㗎?

你地小朋友唱邊首歌? 英文唱歌比賽?

原帖由 ballmui 於 09-10-9 17:40 發表
我PM你呀...

我阿仔都係k1H, 叫"進進", 星星1組, 英文唱歌比賽唱"rain rain go away", 不過我好少時間同佢練習唔知上課時會唔會一齊唱呢?

Hi ballmui,

你仔仔叫咩名呀?

原帖由 ballmui 於 09-10-6 16:10 發表
K1H 好靜呀,有無爸媽入嚟交換情報!
我個囝囝係星星組

我囝囝係皓霖呀!!你地有冇同小朋友開生日會呢?有冇收過invitation呀?

原帖由 leung_michelle 於 09-10-23 16:23 發表
Hi ballmui,

你仔仔叫咩名呀?

回覆 12# ballmui 的文章

我有開過, 不過以前未返民生, 只係同家人和鄰居的小朋友
又未試過收invitation, 如果收到, 我都希望有時間帶小朋友去, 我想他多些朋友, 返學就開心些!
他最近都有講返學有小小唔開心, 因為小朋友都是各有各玩玩具無一齊玩!

我都想識多d 同學仔,等佢開心d.返學好似係分組玩ga..我都鼓勵囝囝主動d同同學玩...佢成日返屋企點名ga...所以我都有聽過你囝囝個名...hehe!!!我都好想加同學生日會,不過好似冇收過邀請....你係自己帶返學ga?

原帖由 leung_michelle 於 09-10-29 16:55 發表
我有開過, 不過以前未返民生, 只係同家人和鄰居的小朋友
又未試過收invitation, 如果收到, 我都希望有時間帶小朋友去, 我想他多些朋友, 返學就開心些!
他最近都有講返學有小小唔開心, 因為小朋友都是各有各玩玩具無 ...

回覆 14# ballmui 的文章

唔係呀!他坐保母車!
我都聽阿仔講過"皓霖"個名, 我阿仔叫"樂進"(K1H仲有個同學叫"溢進"...唔知有無寫錯)
星期六個講座你去唔去?我要返工...唔去得...

係呀..佢地同一組GA..陳溢豐,陳溢信, SEASON,芊芊ETC....我冇参加星期六個講座..
上次QEH你有冇去呀?佢地玩得好開心呀!!

原帖由 leung_michelle 於 09-10-30 15:53 發表
唔係呀!他坐保母車!
我都聽阿仔講過"皓霖"個名, 我阿仔叫"樂進"(K1H仲有個同學叫"溢進"...唔知有無寫錯)

你有冇參加星期6 D課外活動呀?聽講好好玩,有D後悔冇JOIN..

原帖由 leung_michelle 於 09-10-30 15:53 發表
唔係呀!他坐保母車!

回覆 16# ballmui 的文章

QEH ???
我基本上無參加任何活動,因為我現在星期六都要返full day, 看看有無機會轉到工先再參加!
我都好想阿仔去到課外活動呀!

星期6要返FULL DAY真係好慘WOR...咁你未冇晒時間..我有時都要返,出年公司仲耍搬去超遠.我都諗緊去唔去.你住邊區呀?聽人講學台拳好好玩...得閒一齊玩LA..大家同一組..HEHE

原帖由 leung_michelle 於 09-10-31 09:55 發表
QEH ???
我基本上無參加任何活動,因為我現在星期六都要返full day, 看看有無機會轉到工先再參加!
我都好想阿仔去到課外活動呀!

我阿仔舊年都學過一個學期,他都很喜歡因為有個同班同學和他對打,我看看遲些我自己的工作安排再決定報唔報!

我住何文田返學都要坐保母車,所以星期六返學好麻煩!
如果好似小學咁,放學就課外活動就好了!

係呢,你住那裡啊,會唔會有機會一起玩呢!

原帖由 ballmui 於 09-10-31 21:06 發表
星期6要返FULL DAY真係好慘WOR...咁你未冇晒時間..我有時都要返,出年公司仲耍搬去超遠.我都諗緊去唔去.你住邊區呀?聽人講學台拳好好玩...得閒一齊玩LA..大家同一組..HEHE

...
‹ 上一主題|下一主題