用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 保良局林文燦英文小學 2010-2011
go

保良局林文燦英文小學 2010-2011 [複製鏈接]

如题, 點揀呀??? Pls Help!!!

[主题改多次啦...]

1    0    0    0

原帖由 yhk329 於 10-2-2 09:59 PM 發表

朋友幫手問過土瓜灣一小學老校
佢對顏寶鈴評價麻麻

其實, 好的中學, 我地都幾難入啊.... 你話華仁, 喇叭.. 夠好囉.  hahahahahah
其實最好問返顏保ling d 家長.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 yhk329 於 10-1-20 12:20 發表
大家對LMC可聯系升上的顏寶玲有沒有應識呢
是否英中/直資/Banding等

收到風保記在TKO的直資LHT會轉成一條龍
搭原本只是聯系的LAWS中學
小六學生只有機會參加自行收生
無機會統一派位
即係話成績好面試好就有機會入到 ...

顏寶玲都係直資泥果播, 而家都冇分中中英中果lu...
不過同羅氏一樣,除左中文外,其他都係用英文教....
我覺得入到去顏記都好開心lu,入面大部份都係同TSL做番同學...成績應該會唔錯....

乜中一入學既時候,唔係同小一差唔多咩???不過應該用校網泥計, 入唔入羅氏顏記應該同而家考直資一樣,不過到時如果係保記人機會緊係大d啦...

醒目開學勳章

Yes, I got the newsletter too. I also found all the English letters were written by non-Chinese and were from P1 students.

I also wonder whether the English writings of the Chinese students were not up to standard...????

原帖由 JackyBaBa 於 09-12-30 14:02 發表

仲未收到呀....你係咪琴日信箱見到嫁?
依?大部份都係出自外籍小朋友的手筆呀?
咁咪好似佢簡介會時派果本"森思"咁.....
哈...d英文得唔得呢..... ...

原帖由 yhk329 於 09-12-29 13:59 發表
大家有無收到LMC寄來的東亞運Newsletters呢
內裡的英文文章大部份都係出自外籍小朋友的手筆
睇唔到本地小朋友的作品,了解唔到佢地的學習程況tim

仲未收到呀....你係咪琴日信箱見到嫁?
依?大部份都係出自外籍小朋友的手筆呀?
咁咪好似佢簡介會時派果本"森思"咁.....
哈...d英文得唔得呢.....

係... 我成日同我個仔講,  等時媽咪老左, 你一定要一個星期返黎陪我一次去飲下茶行下街啊.
我個仔 : 放心啦媽咪, 我個個星期日帶你去迪樹尼, 同你玩space mountain, 食雪糕, 約左朋友去sir滑梯會打電話話比你你知, 等你唔洗坐係流化喊架.

心甜到我呢 ~~~~~  
唔理真定假, 呢一刻我都記得佢講過呢段說話

原帖由 bchi 於 09-12-14 10:58 發表
每年我個仔生日, 我都一年一年咁回味以前, 只恨時間太短, 光陰似rocket... 真係快到捉都捉唔住啊.

大家好好珍惜喇, 遲d 佢地出去識男識女, 唔返黎食飯唔返黎訓架喇... kekeke.... ...

真係不驚不覺就過咗呢五六年同呀仔既生活, 其實真係好快就過多十年八載就見到佢長大成人,
如果佢果時有自己d friend,成日唔番泥屋企食飯,而家諗起都好唔捨得.......
所以而家真係要好好珍惜,比多d時間同佢地一齊,等佢地開心d,大家第日都有好好既回憶....

唔返黎訓都OK,但咪攪到一獲粥

每年我個仔生日, 我都一年一年咁回味以前, 只恨時間太短, 光陰似rocket... 真係快到捉都捉唔住啊.

大家好好珍惜喇, 遲d 佢地出去識男識女, 唔返黎食飯唔返黎訓架喇... kekeke....

我非常同意Whitepine 的話,時間真的過得太快如不珍惜小朋友的成長,父母便錯過建立親密關係的機會

原帖由 Whitepine 於 09-12-9 16:34 發表
其實我同太太都覺得,錢係買唔到時間,由其是小朋友的童年。光陰似箭,小朋友好快就大,佢地就唔會再依賴我地,想教都教唔到。所以我地想用多d時間,在佢地小時,讓佢地睇到父母的身教,從小建立一種親密d關係吧!!

辛苦就辛苦d,不過 ...

醒目開學勳章

其實我同太太都覺得,錢係買唔到時間,由其是小朋友的童年。光陰似箭,小朋友好快就大,佢地就唔會再依賴我地,想教都教唔到。所以我地想用多d時間,在佢地小時,讓佢地睇到父母的身教,從小建立一種親密d關係吧!!

辛苦就辛苦d,不過都係值得ker..

原帖由 yhk329 於 09-12-9 06:57 發表

你太太........太太太幸福了
同志你就要更加努力搵

原帖由 himcheung 於 09-12-8 17:25 發表
真係恨死隔離啦........

女人夢寐以求之事........

me too...

真係恨死隔離啦........

女人夢寐以求之事........

原帖由 Whitepine 於 09-12-5 22:24 發表
My wife and I have a plan. She may quit the job next year and stay home looking after the kids.

So, my burden will be heavy...Woooooo.

醒目開學勳章

我地已經做足所有"安全措施",盡量唔要任何"意外"發生啦!!!!

heeeeeeeeeeeeeeee..

原帖由 bchi 於 09-12-5 22:38 發表

阿嫂好幸福啊 )))))))))))))

嘩, 你兩件架喎, 你真係要勤力d 呀爸爸, 仲要千祈唔好咁衝動必多件添. kekee

原帖由 Whitepine 於 09-12-5 10:24 PM 發表
My wife and I have a plan. She may quit the job next year and stay home looking after the kids.

So, my burden will be heavy...Woooooo.

阿嫂好幸福啊 )))))))))))))

嘩, 你兩件架喎, 你真係要勤力d 呀爸爸, 仲要千祈唔好咁衝動必多件添. kekee

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 09-12-5 22:16 發表

媽咪你份工咁辛苦架 ?? 有冇想下出年小一時, 你要爭取返多d 時間返去睇下小朋友功課 ?
若果係返傳統小學, 真係睇小陣都唔掂啊.

我成日閃過一個願望, 就係一到出年小一, 我quit 左份工. kekekekeke 老公話, 佢努 ...
‹ 上一主題|下一主題