用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 華仁同高主教都收左, 大部份媽咪選華仁嗎? ...
go

華仁同高主教都收左, 大部份媽咪選華仁嗎?

阿仔20分自行派位華仁, 老公係舊生很喜歡華仁 .
而我就兩間都好喜歡, 朋友就意見不一, 咁我應該點選好呢 ?
大部份媽咪選華仁嗎? 請俾意見 .  謝謝!

我同事個姪仔舊年面對同樣問題, 最終佢揀左高主教, 其實兩間都係好學校! 佢個姪仔仲讀得好叻添...

原帖由 QQ921 於 09-11-23 22:43 發表
而我就兩間都好喜歡, 朋友就意見不一, 咁我應該點選好呢 ?
大部份媽咪選華仁嗎? 請俾意見 .  謝謝! ...

一間直資一間free? 比我揀, 我會揀唔洗錢既...^^

比我就揀華仁,我覺得機會難逢

我都鐘意華仁。爸爸是舊生,阿仔可以跟爸爸讀同一所學校當然極之開心。入華仁機會難逢,很多人恨都恨唔到。除非你好buy高主教就另當別論。

I will choose Wah Yan.

is places for secondary school at Wah Yan guaranteed?

如爸爸是舊生,對母校又有歸屬感,個仔不能(非自願)/不(自願)讀自己學校, 對爸爸來說應該是一個極大的遺憾。

所以除非有特別理由, 我是你的話根本不用猶豫, 一定選華仁。

原帖由 ratafan 於 09-11-24 09:07 發表
is places for secondary school at Wah Yan guaranteed?

當然選華仁, 這間很難入架,

而且爸爸是舊生, 遲D一齊參加學校活動, 親子關係都好D.

醒目開學勳章

華仁。仲要諗?

I vote for Wah Yan!
Photo Album WWW-Wai Wai's World Harry's Videos 影樓相-29/12/04 影樓相-30/05/05 [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD2/42099/WWMM.gif[/img]

肯定華仁

Of course WY la for sure la. Both are good school but WY is free. Can save a lot of money for other purpose to kid.

原帖由 wingwing2009 於 09-11-23 23:15 發表
我同事個姪仔舊年面對同樣問題, 最終佢揀左高主教, 其實兩間都係好學校! 佢個姪仔仲讀得好叻添...

Hi , Any reason why < 最終佢揀左高主教 > ?

I think given the fact that yr hubby is an old boy and he loves the school so much and U like both schools too, the logical and political family decision will be Wah Yan though U may still consider the folowing pts:
1. Boy vs co-ed; 2. Half-day vs whole-day; 3. subsided schools essentially can't select students based on personal merits but purely on luck, relationship - there can be great disparity in students' abilities and behaviour and resources will be relatively more focused on the elite group in order to preserve school reputation.

Good luck!

我朋友話因為華仁有3年係讀上午, 有3年要返下午..小朋友daddy mama 覺得時間唔好用...咁高主教都係佢地喜歡既學校, 所以最終放棄左華仁...當然我同朋友都覺得好可惜, 不過小朋友現在已P2, 讀得好好!!

原帖由 Help123 於 09-11-24 11:25 發表

Hi , Any reason why < 最終佢揀左高主教 > ?

先來一個假設你仔仔中學都可以在有關學校畢業, 廿年後返回現實世界, 其實兩間學校都好大分別! 找海外大學時, 寫華仁畢業和寫高主教畢業被選取機會已不同, 找工作時寫華仁畢業和寫高主教畢業的成功率都有出入! 華仁, 皇仁, 拔萃等是首選取錄對象, 當然,  自身即場表現也很重要. 那是我工作廿年看見的社會現象, 跟本不用煩惱!

原帖由 CARORO 於 09-11-24 12:01 發表

先來一個假設你仔仔中學都可以在有關學校畢業, 廿年後返回現實世界, 其實兩間學校都好大分別! 找海外大學時, 寫華仁畢業和寫高主教畢業被選取機會已不同, 找工作時寫華仁畢業和寫高主教畢業的成功率都有出入! 華仁 ...

I can't argue with you based on the alimni- even our beloved Chief Executive graduated from Wah Yan BUT based on current standard of RC vs Wah Yan, the picture may be different, not to mention 15-20 yrs later. In my days (80s), it will be incredible to say top students scramble for places in Hang Seng School of Commerce - Hmm who knows?

And... 1 more pt I think by 15-20 yrs later, which primary or secondary schools U graduated really count very, very little - what really count is really name of the Universities that confer yr first degree ( a pre-requisite), the higher degree (very likely also a pre-requisite), professional quali, extra curricular act, Guan Xi,... etc

係呀, 這些就是我猶疑的因素.

原帖由 waiwaibaba 於 09-11-24 11:26 發表

I think given the fact that yr hubby is an old boy and he loves the school so much and U like both schools too, the logical and political family decision will be Wah Yan though U may still consider t ...

華仁依家上下午班上課模式跟以前不同, 下年小一將會係一年上, 一年下, 我都有担心小朋友生活規律及課外活動無咁易控制.

原帖由 wingwing2009 於 09-11-24 11:47 發表
我朋友話因為華仁有3年係讀上午, 有3年要返下午..小朋友daddy mama 覺得時間唔好用...咁高主教都係佢地喜歡既學校, 所以最終放棄左華仁...當然我同朋友都覺得好可惜, 不過小朋友現在已P2, 讀得好好!!

...