用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會 part III
go

聖母幼稚園同學會 part III [複製鏈接]

Hi 各位,
唔經唔覺開到part III 啦!

lola,
祝細B快高長大、身體健康!
   1    0    0    0

醒目開學勳章

多謝多謝 ,嚇咗我一跳吖,唔聲唔聲又開頁新嘅!

原帖由 sara11 於 09-11-12 16:00 發表
Hi 各位,
唔經唔覺開到part III 啦!

lola,
祝細B快高長大、身體健康!

我都報到先!

原帖由 lola2008 於 09-11-12 04:50 PM 發表

唔聲唔聲到左2000 咪要開囉!

原帖由 lola2008 於 09-11-12 16:50 發表

lola

我都祝細B Happy Birthday! 怏高長大, 身體健康!

Good morning!

咁多位早晨呀, sara 早呀,

你今日咁早呀.

原帖由 sara11 於 09-11-13 09:02 AM 發表
Good morning!

早晨, 原來搬左新屋了。

我今天仍在請病假, 係醫生叫我休息多d, 唔好咁搏命做野喎, 哈哈, 咁我又可以成機去接女放學了

我每朝湊完++上校車就返工,所以會早D!  
尋晚返到屋企,++同我講佢唔識寫細楷m,叫我教佢寫,佢仲話D功課係爺爺捉住佢隻手迫佢寫!

好彩佢講返,唉其實同類事件以前哥哥細個已經發生過,如果又案件重演,好煩呀!

原帖由 imcc0_0 於 09-11-13 09:13 發表
咁多位早晨呀, sara 早呀,

你今日咁早呀.

pyma,
如果食埋呢次藥都唔得就要試下轉醫生!不過最緊要都係要多休息!

原帖由 pyma 於 09-11-13 10:22 發表
早晨, 原來搬左新屋了。

我今天仍在請病假, 係醫生叫我休息多d, 唔好咁搏命做野喎, 哈哈, 咁我又可以成機去接女放學了

醒目開學勳章

你係煩惱爺爺迫佢寫,定煩惱爺爺捉住隻手教佢寫,我如果見阿囡寫得唔好,我都會捉住阿囡隻手仔教佢寫喎!不過係喺張白紙上面,唔會寫在功課本上,之後功課本都係佢自己寫番,呢個方法應該work 嘅 bor, 我細時老豆都會捉住我隻手教我寫, 我阿囡都好鍾意我咁樣教佢哋學寫字呀。

原帖由 sara11 於 09-11-13 11:56 發表
我每朝湊完++上校車就返工,所以會早D!  
尋晚返到屋企,++同我講佢唔識寫細楷m,叫我教佢寫,佢仲話D功課係爺爺捉住佢隻手迫佢寫!

好彩佢講返,唉其實同類事件以前哥哥細個已經發生過,如果又案件重演,好煩呀!:naught ...

醒目開學勳章

imcc, thank you.  

原帖由 imcc0_0 於 09-11-12 17:05 發表
lola

我都祝細B Happy Birthday! 怏高長大, 身體健康!

lola,
係爺爺捉住佢隻手同佢做晒D功課! 唉!佢地成日都覺得小朋友細個唔識寫咪幫佢地寫,大左佢地就自然會識!所以我晚晚都好似偵探咁要查出係++定係爺爺做功課!

原帖由 lola2008 於 09-11-13 12:28 發表
你係煩惱爺爺迫佢寫,定煩惱爺爺捉住隻手教佢寫,我如果見阿囡寫得唔好,我都會捉住阿囡隻手仔教佢寫喎!不過係喺張白紙上面,唔會寫在功課本上,之後功課本都係佢自己寫番,呢個方法應該work 嘅 bor, 我細時老豆都會捉住我隻手教 ...

遲到好過無到.........可兒到~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

lola:先祝細細妹生日快樂~身體健康~聽晒媽咪話~~
pyma:聽醫生話休息多d啦~保重保重~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

醒目開學勳章

oic, 咁又真係弊!又真係唔幾好,但老爺係長輩,你唔話得佢嘅噃!咁唯有辛苦D,一有時間就自己教番。

原帖由 sara11 於 09-11-13 14:41 發表
lola,
係爺爺捉住佢隻手同佢做晒D功課! 唉!佢地成日都覺得小朋友細個唔識寫咪幫佢地寫,大左佢地就自然會識!所以我晚晚都好似偵探咁要查出係++定係爺爺做功課!

...

醒目開學勳章

多謝!多謝!你好忙呀!咁少蒲頭嘅!

原帖由 kcpak 於 09-11-13 20:00 發表
lola:先祝細細妹生日快樂~身體健康~聽晒媽咪話~~
pyma:聽醫生話休息多d啦~保重保重~

醒目開學勳章

tomorrow, 我要帶細B去聖母 interview 呀!死喇!細B 講嘢仲係咿咿哦哦咁,唔知聽日掂唔掂呢?

原帖由 lola2008 於 09-11-13 20:25 發表
多謝!多謝!你好忙呀!咁少蒲頭嘅!
幾啦,,忙住去玩.......哈哈哈~

原帖由 lola2008 於 09-11-13 20:29 發表
tomorrow, 我要帶細B去聖母 interview 呀!死喇!細B 講嘢仲係咿咿哦哦咁,唔知聽日掂唔掂呢?
定d黎,,一定掂既......放心~
‹ 上一主題|下一主題