用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 1C Dorset AM
go

09/10 1C Dorset AM [複製鏈接]

我兒子將會讀 Dorset Crescent AM K1C 班,
希望大家多多聯絡.

0    0    0    0

My son is 09/10 K1C am class, but it is at Kent Road not Dorset. Why there are 2 class C?

Hello!

Nice to meet you. My son also is 09/10 K1C AM class. His name is Bosco Chan.

hello,
Bosco 返 dorset 定 kent road 呀??
27/8 我仔仔 返 10:00am, 你呢??

原帖由 graceshumwy 於 09-8-19 00:33 發表
Hello!

Nice to meet you. My son also is 09/10 K1C AM class. His name is Bosco Chan.

回覆 4# JoshuaN 的文章

hello各位:

我囡囡叫詩穎, 都係返dorset k1c am class, 請多多指教and聯絡.  27號我地返9點呀!!

HI, 我個女K1F, 但可join facebook group, 都有K1其他班的家長. http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/group.php?gid=101696379860

JoshuaN

當然係dorset啦, 你個topic係dorset嘛. 嘻嘻!
Bosco返11點.
咁你仔仔叫咩名呀?

原帖由 JoshuaN 於 09-8-19 15:03 發表
hello,
Bosco 返 dorset 定 kent road 呀??
27/8 我仔仔 返 10:00am, 你呢??

我仔仔叫天佑, Joshua.

原帖由 graceshumwy 於 09-8-20 01:36 發表
JoshuaN

當然係dorset啦, 你個topic係dorset嘛. 嘻嘻!
Bosco返11點.
咁你仔仔叫咩名呀?

Nice to meet you.  

原帖由 judyysh 於 09-8-19 16:13 發表
hello各位:

我囡囡叫詩穎, 都係返dorset k1c am class, 請多多指教and聯絡.  27號我地返9點呀!!

各位:

27/8大家時間都唔啱, 應該見唔到大家, 咁第一日返學你地會唔會一齊返呀? 到時睇吓認唔認到大家呀.

我會陪仔仔返學, 希望到時見到喇!!
bosco 中文名叫咩名呀?

原帖由 graceshumwy 於 09-8-25 23:55 發表
各位:

27/8大家時間都唔啱, 應該見唔到大家, 咁第一日返學你地會唔會一齊返呀? 到時睇吓認唔認到大家呀.

佢叫陳卓溢. 我地應該好易認得, 因到時我會同埋佢哥哥一齊同佢返學(因bosco話自己好驚), d人成日話佢地似孖仔, 但佢地其實差兩年架. 呵呵!
到時見你地啦!  

原帖由 JoshuaN 於 09-8-26 13:29 發表
我會陪仔仔返學, 希望到時見到喇!!
bosco 中文名叫咩名呀?

各位,
你地bb 今日返學點呀?
我本來好驚佢返學會哭, 點知佢返黎話今日
好開心, 上堂睇左movie 叫 my baby brother,
好好睇.
佢開心, 同好既開始, 我就放心喇!!

詩穎同bosco 帯左mug 野茶點返學食呀??

天佑帯左花生醬三文治, 5粒熊仔餅,
同2 粒m&m朱古力.  但三文治就食唔哂囉!!
佢話d 同學仔帯蛋糕仔同餅乾喎!

阿仔今日拎咗兩個迷你腸仔包返學食呀, 天佑係咪坐喺近門口張枱後排中間位?

今日阿仔仲話去咗餵魚同喺音樂室唱歌仔, 話唱咗有隻雀仔跌落水呀, 又話miss彈到停咗佢地就一樣要停唔可以唱住, 仲有動作做添.好開心呀!

因為天佑係搭媬娒車返學, 我無送佢返學,
唔知佢坐邊tim. 不過佢話過自己坐後面咯.
呀仔都有話餵魚同玩slide. 話miss 今日講"香港",
同睇左史狄仔video, 都唔 知係咪眞!??

原帖由 graceshumwy 於 09-9-3 20:52 發表
阿仔今日拎咗兩個迷你腸仔包返學食呀, 天佑係咪坐喺近門口張枱後排中間位?

哦! 你地都係搭褓姆車! 我地都係一樣呀! 不過第一個星期我無搭, 全程送阿仔返仔, 你地住邊區?

阿仔只係話睇過loddy咋.

我地住青山公路近深井, 你地呢?
我個仔都有日話睇左noddy, 有日睇poohpooh.
問佢果班係咪有同學叫bosco, 佢話有喎. 我問佢
mug miss 唔係叫你地中文名架咩!? 佢又話係呀.
都唔知邊句眞!?

原帖由 graceshumwy 於 09-9-6 23:51 發表
哦! 你地都係搭褓姆車! 我地都係一樣呀! 不過第一個星期我無搭, 全程送阿仔返仔, 你地住邊區?

阿仔只係話睇過loddy咋.

以我所知, 若有英文名就多數叫英文名多, 好少叫中文名, 我阿仔同天佑隔好遠架, 差唔多係一頭一尾, 阿仔坐miss chan面前個位, 好近miss.
今日阿仔話唱打開雪櫃喎???咁攪笑!
我地住tseung kwan o, 你地都住得幾遠喎! 佢坐車係咪坐好耐呀?   

原帖由 JoshuaN 於 09-9-7 00:06 發表
我地住青山公路近深井, 你地呢?
我個仔都有日話睇左noddy, 有日睇poohpooh.
問佢果班係咪有同學叫bosco, 佢話有喎. 我問佢
mug miss 唔係叫你地中文名架咩!? 佢又話係呀.
都唔知邊句眞!?

...
‹ 上一主題|下一主題