用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山康傑interview
go

馬鞍山康傑interview [複製鏈接]

有冇人去馬鞍山康傑interview呀? 可否分享一下, 果日即時知結果架wow.
之前聽人講而間好似好好, 但咁快知結果, 好似好易入咁... 究竟有冇人知多d 而間學校嘅嘢呢?? thanks!!
   0    0    0    0

你小朋友幾大呀? 你報左未?

我今日打左去問, 我BB 0808 出世, 佢話IF 收, 都係2010年10月插班.

你係咪MOS既家長? 我都係.

我而家都唔知報邊間好. 我亦有打去合一堂問, 佢知我BB係0808的, 就話可以照報名, 但唔會有得IN住, 我估可能係有人放棄學位先比我IN?? 但佢話佢地更本都未開始INTERVIEW, 都唔知點解話唔可以IN我住呢.

醒目開學勳章 貢獻勳章

呢間係我舊年報嘅區內唯一間N班 (另一間响kln tong~ 阿仔讀緊)
interview好簡單, 攞d玩具叫小朋友俾媽媽/老師, 咩嚟架? (ball/車), 堆吓積木, 推吓波波咁啦~ 我個仔初初唔願答 (當時應該約22-23mth), 但一答就"黃色車車", 老師仲笑話"原來你識講嘢嘅!"

我眼見.. 佢真係好多課室, 所以人多報就加班, full咗am就開pm, 所以真係好易收! 佢校舍大, 有戶外操場, 可以種花種菜! 設計細心, 好似洗手盆有唔同型嘅水龍頭, 課程又算深, 我比較過N班下學期嘅書同阿仔e+嗰間上學期嘅書, 有d用一樣出版社, 英文就用幾好嘅書, 有網上resource.. 程度一d都唔覺得同出面嘅比下去! 其實我鍾意康傑嘅書多d添!

以MOS計, 佢嘅comments算ok架, 價錢又唔算貴, 有NET有PTH, 都叫樣樣有, 活動有多, 不過因為有心儀嘅收咗, 打亂咗我原本諗住K1先出去讀嘅計劃

阿仔e+嗰間唔係一定直升K1, 我都係報多3間多人爭嘅KG, 諗住如果咁慘無人收就讀返康傑~ 不過so far間間都收~

我b 係0508架, 報咗未? 你指康傑呀? 報咗啦, 上星期六 interveiw lo, 果日都好多人架, 佢係即時知結果, 果日佢都收咗我個女, 我見都有好多人都收咗lo, 但可能係一朝早掛....
你個b 0808 應該都唔算細b 架, 點解唔報得住?
合一堂我都有報, 但仲未有通知interview lo...

原帖由 moonychan 於 09-12-9 14:28 發表
你小朋友幾大呀? 你報左未?

我今日打左去問, 我BB 0808 出世, 佢話IF 收, 都係2010年10月插班.

你係咪MOS既家長? 我都係.

我而家都唔知報邊間好. 我亦有打去合一堂問, 佢知我BB係0808的, 就話可以照報名, 但唔會 ...

原帖由 小曳人 於 09-12-9 14:36 發表
呢間係我舊年報嘅區內唯一間N班 (另一間响kln tong~ 阿仔讀緊)
interview好簡單, 攞d玩具叫小朋友俾媽媽/老師, 咩嚟架? (ball/車), 堆吓積木, 推吓波波咁啦~ 我個仔初初唔願答 (當時應該約22-23mth), 但一答就"黃色 ...

你個仔都真係幾叻wow, 咁而家佢讀緊邊間呀?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 carolc 於 09-12-9 14:41 發表

你個仔都真係幾叻wow, 咁而家佢讀緊邊間呀?

劍鳴呀~

原帖由 小曳人 於 09-12-9 14:51 發表

劍鳴呀~

你就好啦, 個仔讀到間好學校....
我之所以報康傑, 都真係因為佢每日都有英文堂同埋佢搞好多活動, 都真係搞得幾好...

carolc

我係懶媽咪囉. 哈, 我有個大仔嫁, 但我好似失憶咁, 都唔醒起要報n1

因為我個女, 好似好bb咁, 都唔知點in~ 哈.

我見你都有問威寶, 咁威寶係咪都收左?

小跩人

劍嗚係九龍塘小有的有 n 班既kinder. 請問, 半日學費多小. 因為我有個大仔, 讀kv, 冇學卷, 又要搭校車, 一個月都攞我命. 哈哈, 個細女, 我想管接管送, 所以初步唔考慮出去讀住, 但出年哥哥k3, 係am class, 又或者一次過送晒2個出去都未定, 真係好頭痛.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 moonychan 於 09-12-9 15:07 發表
carolc

我係懶媽咪囉. 哈, 我有個大仔嫁, 但我好似失憶咁, 都唔醒起要報n1

小跩人

劍嗚係九龍塘小有的有 n 班既kinder. 請問 ...

KM 要$3xxx呀 (實數唔清楚.. 大矇! autopay c6 a/c)
其實你一次送兩名返學.. 會唔會好難搞呀? 你知MOS d交通出九龍塘.. 火車又c (大圍轉車, 企唔入架!) 巴士都唔好得去邊! KV同KM相隔好遠架! 又無車要自己行.. 除非你自己有車啦!

我第二名返N時, 哥哥返K3, 我會俾佢地兩個一齊坐校車, 不過未知c6肯唔肯, 因為佢e+每朝自己送個仔返學, 由旺角東行去, 然後行返公司, 但係我唔信佢一個搞得掂兩個咁勁!

小跩人

KM原來係旺角東近d??

我唔知呀,自己諗緊姐,因為有工人姐姐 & 我係全職媽咪,加上c6上班自由,到時3個大人送2個小朋友我估都ok. 當然,都要plan清楚.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 moonychan 於 09-12-9 16:28 發表
小跩人

KM原來係旺角東近d??

我唔知呀,自己諗緊姐,因為有工人姐姐 & 我係全職媽咪,加上c6上班自由,到時3個大人送2個小朋友我估都ok. 當然,都要plan清楚. ...

因為佢近界限街, 所以由旺角東行會近少少, 而且有一大段係室內/天橋

咁都ok喎, 不過兩間學校相隔約800米.. 日日行會好甘!

到時轉的士, 可能平過搭校車.

ANYWAY, TKS~

係呀, 我都有考威寶, 都收咗呀!!
咁你個仔入到kv 都易搞你個女... 讀近d都唔怕la... 話哂平d wow
但我唔同我第一個, 真係煩死人...
但你係咪一間都冇報呀?

原帖由 moonychan 於 09-12-9 15:07 發表
carolc

小跩人

劍嗚係九龍塘小有的有 n 班既kinder. 請問 ...

CAROLC

係呀, 直至而家, 一間都未報呀~

威寶都唔平呢. LOCAL 班都$2,900~ 但就慳車費.

我首選係大埔聖保祿呀~ 20個月先派FORM

我都係個懶媽咪,我個b係0810,我都係一間都無報呀!!
我心儀康傑同朗思,大家覺得邊間好啲呀?
佢哋嘅學費又幾多呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 yukiehaha 於 09-12-11 00:27 發表
佢哋嘅學費又幾多呢?

如果報think.. 唔知會唔會遲喎~ 康傑就無所謂, 佢地無話有deadline架!
學費就康傑平d, 二千幾, think應該3千幾!

原帖由 小曳人 於 09-12-11 09:24 發表

如果報think.. 唔知會唔會遲喎~ 康傑就無所謂, 佢地無話有deadline架!
學費就康傑平d, 二千幾, think應該3千幾!

我想亞b讀康傑試下先,如果唔ok讀1年就轉think,我選依2間都係因為我唔想亞b搭校車,我嗰度係頭站呀,亞b要好早起身,會好悽涼!所以我嘅選擇好少,但除咗依2間,你哋仲有無第3個offer比我諗呀?

原帖由 moonychan 於 09-12-10 17:06 發表
CAROLC

係呀, 直至而家, 一間都未報呀~

威寶都唔平呢. LOCAL 班都$2,900~ 但就慳車費.

我首選係大埔聖保祿呀~ 20個月先派FORM

係呀, 威寶都唔平, 不過我覺得都幾易入lo, 上次interview 個老師問佢 "what is your name?" "where is your mouth?" 我個女都冇答佢淨係識同佢say "hi", "bye, bye" 同埋我叫佢smiles, 佢就笑下lo, 咁就past咗喇... 真係好似好易, 不過我覺得個老師發音好準, 同埋佢好nice仲幾靚女tim...

大埔聖保祿? 係咪d學費平d架? 咁車程冇九龍塘果d咁遠咩?

原帖由 carolc 於 09-12-11 12:16 發表

係呀, 威寶都唔平, 不過我覺得都幾易入lo, 上次interview 個老師問佢 "what is your name?" "where is your mouth?" 我個女都冇答佢淨係識同佢say "hi", "bye, bye" 同埋我叫佢smiles, 佢就笑下lo, 咁就past咗喇.. ...

我都覺得威寶幾易入,因為我朋友個超曳仔舊年in威寶,佢全程坐唔定,老師問乜都擰開個頭,但都收咗佢

原帖由 yukiehaha 於 09-12-11 00:27 發表
佢哋嘅學費又幾多呢?

咁你又唔洗太膽心, 因為你個b 係細b 就算之前都應該未開始接受報名, 不過你而家都可以試下打去問, 因為我覺得好多雖然報咗, 就算交埋留位費都未必會讀...
好似我都交咗幾間...
‹ 上一主題|下一主題