用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 音統處學小提琴
go

音統處學小提琴 [複製鏈接]

請問各位有冇小朋友在音統處學小提琴一直學到八級? 如果在音統學, 程度是否比出面學要差些?
   0    0    0    0

怎麼說音統處還是較有系統和收費便宜,程度是否比出面學要差就要看和誰比較,應不會差於一般普通琴行,但要跟APA和Yip's比,整體還是有一段距離,尤其較高的級數!。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

我覺得音統唔係幾好, 睇佢入學係依小朋友身體構造定佢入唔入到同埋應該玩咩樂器就知.

應該自己簡自己鐘意既樂器先會想學落去.

同埋音統唔係好著重創意.

我囝囝學緊,有系統,老師好好人又好專業. 但始終係班際形式,進度比起私人就無咁富彈性.

請問老師要求高不高 ?

原帖由 Aoi 於 10-3-13 23:23 發表
我囝囝學緊,有系統,老師好好人又好專業. 但始終係班際形式,進度比起私人就無咁富彈性.

想問問有咩途陘可以搵到熱心, 有料小提琴老師, 我已換過2個老師, 都未搵到. 小兒已浪費2年時間.

原帖由 CFaHB 於 10-3-14 02:30 發表
請問老師要求高不高 ?

都算幾高架,但隨步漸進,小朋友都跟得幾好. 佢地好多時都要輪流拉比大家聽,所以令到我囝囝唔敢唔練,因為當眾拉錯哂交唔到功課會好難為情嘛. 而拉得好的話又比人讚,增加自信心. 呢D都可以話係班際的好處.

音統系大堆頭、大制作,每年都有周年匯演,只講求量,小小重質。老師的資歷一般都唔錯,只是無mud邊個有心機教。
‹ 上一主題|下一主題