用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 09-10年度 SFA 小一家長交流區
go

09-10年度 SFA 小一家長交流區 [複製鏈接]

13/6就註冊喇, 大家交流下啦~~
   0    0    0    0

Thanks leungkit:)

原帖由 leungkit1005 於 10-7-5 21:57 發表
按全級名次編班 1(A), 2(B), 3(C), 4(D), 5(D), 6(C), 7(B), 8(A), 9(A)......

請問這幾天有人收到學校電話嗎?開家長會時校長話如果派成績表前幾天收到學校電話的話,就表示:(1)你的子女考全級頭十二名,有書劵獎勵。(2)你的子女要留班。你們驚唔驚呀?我想知到你們是否真的有人收到call呢?可否報吓料呢?謝謝!

按全級名次編班 1(A), 2(B), 3(C), 4(D), 5(D), 6(C), 7(B), 8(A), 9(A)......

請問有無家長知道, 是否原班同學仔一齊升埋同一班呢?
會唔會再編班?.?

考完試,可以鬆一鬆了

這版靜了很久, 大家是否忙於預備考試?

sfa中,英,數及常識的程度都俾出面深一級, 如果你想佢sure win的話, 你應該知道點

Hello, 各位sfa小一家長你地好!

我囝囝今年K2,有無好心的家長可以幫幫我,你地考到sfa的小朋友,K3 9-10月考sfa時,中,英,數及常識的程度去到邊才考到sfa,好希望囝囝能考到sfa.

thanks for your help!

chrwan & QQ2003,

我個仔是失手王, 他都好worry, assessment 時好好,
exam 太緊張.  唉!

原帖由 QQ2003 於 10-4-16 21:40 發表
chrwan,

你個囝咁叻都話驚....咁我點算mouth:" />

chrwan,

你個囝咁叻都話驚....咁我點算

原帖由 chrwan 於 10-4-16 09:03 發表
QQ2003,

我會去個talk. 到時見.
星期一派成績表, 我驚驚,  不是他, 好似唔關佢事

QQ2003,

我會去個talk. 到時見.
星期一派成績表, <##>我驚驚,  不是他, 好似唔關佢事

原帖由 QQ2003 於 10-4-15 20:45 發表
chrwan,

個talk 我會去, 咁你呢??
QQ 好番晒啦.....佢前個排習慣左夜瞓, 攪到E幾日成9點幾先瞓得著,所以咁SLEEPY囉......

chrwan,

個talk 我會去, 咁你呢??
QQ 好番晒啦.....佢前個排習慣左夜瞓, 攪到E幾日成9點幾先瞓得著,所以咁SLEEPY囉......

原帖由 chrwan 於 10-4-15 13:13 發表
QQ2003...

下星期TALK去不去?
QQ好了沒有? 好似好Sleepy

QQ2003...

下星期TALK去不去?
QQ好了沒有? 好似好Sleepy

復活節後正常番, 無咁多人病真係安落曬~~
我女Games day之前o個日又再fever, 所以都無俾佢去Games day, 我估o個日去o既小朋友都唔多喇, 咁多人病....
我地1C無講幾時派成績表, 我仲以為會係今個星期五TIM.....
BTW, 你地小朋友有無講每個月月頭唔知第幾日, 學校會播個Video叫做「關愛由每一天開始」(類似呢個名)? 我女話佢好鐘意睇, 係d老師同同學向某d人(如老師對同學/ 同學對老師咁) 講一d祝福說話, 佢都講左一次, 聽落好得意又好溫馨~~如果學校會擺上學校網俾家長睇埋就好喇~~

吓? 咁D家長咪冇得同老師傾吓學生的進度囉?  

原帖由 leungkit1005 於 10-4-12 22:21 發表
今天放學後, 佢話班主任今日宣佈的
(如果要家長到學校取,一定預早通知, 所以我估只係派)

回覆 669# wynma 的文章

今天放學後, 佢話班主任今日宣佈的
(如果要家長到學校取,一定預早通知, 所以我估只係派)

請問係咪班主任同D學生講架? 咁要唔要家長到學校取呀? 還是只係派給學生呢? 謝謝!

原帖由 leungkit1005 於 10-4-12 17:42 發表
下星期一(19/4)才派成績表

我囡囡由27/3已經開始發燒,共發左5日燒,真係嚇死我 ,D咳都係E一兩日先好番, D菌真係好勁
佢今日先交返晒之前所有嘅功課乍

原帖由 kwan_kwan3 於 10-4-12 15:10 發表
仔仔在3月30日早上量體溫是37.2,已決定唔返學,一共發燒燒了3天,所以3天無返學,要做什麼假期功課都唔知,其中有一天校車姨姨叫我去校車取回家課,才懂得每朝早上交功課,但交去的功課原風不動返學後要取回,老師冇收又冇 ...
‹ 上一主題|下一主題