用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園 學之園-青衣
go

學之園-青衣

有無人收佐入今年PN的信呀...? 分享下 !!!!

醒目開學勳章

已收到信.

請問有無家長可以分享讀青衣學之園的感覺?
例如老師對課程的了解, 外籍老師的表現, 課程的深淺程度(如能比較HG的維記更好), 學生的升小一出路等.

謝謝

收左啦. 我選定呢間.
今年佢地TKO開新校, 好似8班pn (上下午各4班), 4班K1(上下午各2班). 需要咁多老師, 會唔會要抽好多有經驗既老師過去呢, 會唔會影響舊校質數呢? 大家有冇咩資料?

你就好啦。

8班pn咁多?咁佢地好似略嫌進取咗一啲喎...

其實我都好鍾意青衣間學之園,不過佢地好難入。

原帖由 wendychiu301 於 10-4-7 15:07 發表
其實我都好鍾意青衣間學之園,不過佢地好難入。

你住青衣?
唉, 得個2班, 實在難過中六合彩啦~~

原帖由 mianyang_99 於 10-4-7 15:09 發表

你住青衣?
唉, 得個2班, 實在難過中六合彩啦~~

初期我唔知道咁難入,唸住報兩間算....點知咁難搵pn喎

請問青衣學之園有咩好呢??? Thanks

我同囡囡報咗青衣同海帆軒,結果青衣收咗pm, 海帆軒就收咗am, 所以決定入海帆軒嘞...

原帖由 Julitham 於 10-4-8 15:58 發表
我同囡囡報咗青衣同海帆軒,結果青衣收咗pm, 海帆軒就收咗am, 所以決定入海帆軒嘞...

嘩, 你囡囡好叻呀......

係好彩至真, 我個女係大B, 其實interview考嘅嘢好多小朋友都識, 可能佢個樣合老師眼緣啦...

原帖由 mianyang_99 於 10-4-8 16:31 發表

嘩, 你囡囡好叻呀......

原帖由 Julitham 於 10-4-8 17:36 發表
係好彩至真, 我個女係大B, 其實interview考嘅嘢好多小朋友都識, 可能佢個樣合老師眼緣啦...

咁你個女真的又叻又可愛

原帖由 wendychiu301 於 10-4-8 18:04 發表

咁你個女真的又叻又可愛

係我眼中佢當然可愛啦 (因為佢似我ma..hehe.. ), 但叻就相信有好多小朋友比佢叻嘞...

我大仔都入佐青衣學PM班....... 緊張死我.....我日日都訓唔著.....
你地係咪都係係5/3-8號註明呀.....有無咩要準備架....

原帖由 Julitham 於 10-4-8 19:01 發表

係我眼中佢當然可愛啦 (因為佢似我ma..hehe.. ), 但叻就相信有好多小朋友比佢叻嘞...

讀邊間學校都係一個"緣"字, 好似睇彩數多d~ 今年未入既朋友仔下年會再in嗎? 希望下年見!!

有d唐突. 不過我好想阿囡可以鐘意返學想有個好開始唔好喊咁勵害, 唔知可唔可以係開學前約下出黎比小朋友玩下? 有冇決定左讀既緊張阿媽有興趣?

原帖由 cheungbaby 於 10-4-11 00:09 發表
讀邊間學校都係一個"緣"字, 好似睇彩數多d~ 今年未入既朋友仔下年會再in嗎? 希望下年見!!

有d唐突. 不過我好想阿囡可以鐘意返學想有個好開始唔好喊咁勵害, 唔知可唔可以係開學前約下出黎比小朋友玩下? 有冇決定左讀 ...

你俾佢返下pg,應該會好d。

我今日先帶個仔番好似番學的playgroup....佢勁唔聽話,又唔聽老師的指導...失禮死人.周圍破壞又唔比反映... 到時番學真係唔知點算好....

原帖由 wendychiu301 於 10-4-14 00:07 發表

你俾佢返下pg,應該會好d。

原帖由 o-kiddo 於 10-4-14 00:33 發表
我今日先帶個仔番好似番學的playgroup....佢勁唔聽話,又唔聽老師的指導...失禮死人.周圍破壞又唔比反映... 到時番學真係唔知點算好....

我間PLAYGROUP係1對2,所以無咁既問題