用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如何選擇Playgroup?
go

如何選擇Playgroup? [複製鏈接]

各位家長好,
本人囡先快將一歲, 是否應該開始報Playgroup呢? 其實怎麼樣的playgroup 才算是值得報呢? (因為坊間實在太多不同型式的playgroup)
   0    0    0    0

playgroup 分享

我都係經朋友介紹返左一playgroup,開頭以為淨係帶佢去玩下,點知去到發現女女學識左好多野,最重要就係老師仲有教媽媽應該在家中如何指導小朋友,我最鐘意個playgroup有同佢地做art work、又有茶點,女女玩得好開心之餘,又可訓練手眼協調,常規同埋學習分享!佢地仲有定期舉辦一些講座,分析不同幼稚園幼兒園,分享教小朋友的竅門,仲會參觀幼稚園,又會比D專業意見,煩少好多野,很好架!

好羨慕你地搵到好既playgroup啊, 可否告知個學校名啊, 謝謝!

我仔仔返緊新領域個playgrooup,聽工人姐姐話ok!
每次主題也不一樣,它標榜是透過身體不同的九個渠道去學習,一星期兩次,每次個半小時,計落又不計太貴,如有興趣你可以上網looklook

簽名被屏蔽

原帖由 Alisaci 於 10-4-9 20:52 發表
um..我幫囝囝係咁選擇,

8個月以下:
我會選擇英文的音樂課堂,因為rhythm可以訓練BB ge反應,又可以比BB多d接觸外界,冇咁怕醜冇咁痴身...

8個月以上:
我就一定會開始比BB上language playgroup,比BB聽多d音,唔同語言有 ...

可否 pm 我你的playgroup 名稱?

thx

8個月以下:
我會選擇英文的音樂課堂,因為rhythm可以訓練BB ge反應,又可以比BB多d接觸外界,冇咁怕醜冇咁痴身...

8個月以上:
我就一定會開始比BB上language playgroup,比BB聽多d音,唔同語言有 ...

可以否 pm 我你的間 playgroup 名稱?

thx

playgroup

hi Alisaci,
可否 pm 我你個間 playgroup 名稱? tks

8個月以下:

8個月以上:

Can you send to my email address?
[email protected]
Thanks soooooooo much

原帖由 fionalui0828 於 10-4-17 04:37 發表
i send my kids to bambini republic, i think is great, native teacher english and good student ratio, max. 1:6

i used to send them to TT and victoria, they always get sick from school cos the student  ...

原帖由 Alisaci 於 10-4-9 08:52 PM 發表

8個月以下:

8個月以上:
\

可以pm d 資料給我嗎?? thanks!!

原帖由 cocoting 於 10-4-9 09:46 PM 發表
我都係經朋友介紹返左一間playgroup,開頭以為淨係帶佢去玩下,點知去到發現女女學識左好多野,最重要就係老師仲有教媽媽應該在家中如何指導小朋友,我最鐘意個playgroup有同佢地做art work、又有茶點,女女玩得好開心之餘,又可 ...

可以pm d 資料給我嗎??

Can you pm the info to me?  thanks.

原帖由 cocoting 於 10-4-9 09:46 PM 發表
我都係經朋友介紹返左一間playgroup,開頭以為淨係帶佢去玩下,點知去到發現女女學識左好多野,最重要就係老師仲有教媽媽應該在家中如何指導小朋友,我最鐘意個playgroup有同佢地做art work、又有茶點,女女玩得好開心之餘,又可 ...

我比緊個女女去私人playgroup, 係我地幾個朋友join 埋上堂, 同出面個d都差唔多,不過最緊要1:6, 小朋友學習都5d, 你可以去facebook search Margaret Li, 知多d!

原帖由 JANICEBOY 於 10-4-12 13:10 發表
好羨慕你地搵到好既playgroup啊, 可否告知個學校名啊, 謝謝!

可以e-mail d 資料給我嗎??

原帖由 Jaki_bb 於 10-6-2 17:25 發表
我BB 依家都未夠1歲 之前打去好多PLAYGROUP 都叫我等 WAIT LIST 我
後來有個同事介紹我去BAMBINI REPUBLIC

佢個度有2個時間係專俾細過1歲既小朋友上 我覺得安排幾好 ...

Please kindly email me the info, my baby is going to be 10 months old.  thanks!

原帖由 lokjoy 於 10-4-20 13:21 發表
\

可以pm d 資料給我嗎?? thanks!!

原帖由 cocoting 於 10-4-9 21:46 發表

My E-mail:[email protected]

原帖由 cocoting 於 10-4-9 21:46 發表

"[email protected]
‹ 上一主題|下一主題