用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 加州天地幼稚園 Any Sunkids' parents?
go

Any Sunkids' parents?

So Glad BK just opened a designated forum for Sunkids Kindergarten. Are there any sunkiddies' parents? My son just entered the Nursery Class recently. Say hi to all of you.

真高興有呢個TOPIC,我已經等左一段時間...

去完佢個OPEN DAY,我黎緊都打算同個仔報呢間,puib,你既小朋友讀成點呀?開唔開心呀?多唔多外國既小朋友呢?

我錯過左佢地既open day,唔知几時會再有...

有無讀緊n1既家長講下間學校環境、教學方法等資料參考下?

BKVIP,

sunkids係可以直接打電話去約 school tour, 不用等 open day的!

原帖由 BKVIP 於 10-5-26 10:24 發表

我都同阿女報了明年的N班:) 唔知有無N班小朋友的家長可以講下SUNKIDS的情況呢!?

我個仔嚟緊11月都會返N班呀

我的女兒今年就讀N班(今年開了兩班N班, 一班是全日, 另一班主要是上午, 我女兒讀上午), 上了一星期, 每天都很開心, 亦有見有些小朋友喊足整天。

原帖由 BKVIP 於 10-5-26 10:24 發表

環境:設施尚算新淨
教學法: Success for All, 其實我讀N班都唔理佢係乜啦, 總之上午一小時英, 一小時廣東話, 15分鐘普通話, (3個人, 一個鬼, 一個中國人, 我地班教普通話的係星坡人, 隔離N班教普通話的好似係內地人), 其他時間都係食吓茶點, 排洗同玩滑梯啦。

今年兩班N班都無外國小朋友, 反而K2~3好似有1~2個

我估本地的staff會穩定D, 我地上年去openday見倒的兩個外國人今年都唔响度, (不過我個女就好鐘意西人老師,所以無乜所謂)

我bb k1

舊年黎講, 我係好滿意的. bb返學開心, 學到野, d英文就日常都會自己講d.

local staff應該係ok stable, 舊年同今年都一樣, 英文老師n班有一位換佐, 因為有一位有點私事離職了

功課就星期五有少少. 平日都有d認字咭.
反而今年k1仲未見有功課

sunkids主要係用success for all 課程. 詳程可以去佢website度睇下.

n班未用SFA架, K1先開始. 英, 普會學Phonics, 數學K1下學期會用E-NOPI MATHS黎教, 每月收多300蚊(出去學600蚊)

我自己因為工作忙, 就會覺得普通話, 英文同數都唔使我再出去學, 咁就貴d都算啦

回覆:小魔 的帖子

請問n班面試要做d乜架??