用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如何釘裝履歷表
go

如何釘裝履歷表

醒目開學勳章 貢獻勳章

如果用一條黑膠圈裝合, 會否好核突呢??

各位家長又會點整呀........我開始有d亂, 公司又多野做, 好怕幫囡囡整時做漏野

大家加油,中希望各位小朋友得償所願

可否教埋我

如果只係resume, 我只會用staple釘住.

原帖由 kylie_mom 於 10-6-2 14:38 發表
如果用一條黑膠圈裝合, 會否好核突呢??

各位家長又會點整呀........我開始有d亂, 公司又多野做, 好怕幫囡囡整時做漏野

大家加油,中希望各位小朋友得償所願 ...

釘書機,簡單又環保。

出世紙、領洗紙等證件影印本不要釘在一起,因有些學校會有他們的特定排列次序,若釘在一起的話,不論多精美的釘裝法,都會被拆散。

回覆 4# kylie_mom 的文章

我去年用釘書機釘好再放入一個透明膠快勞 度(plastic folder).

我係簡介會後即交, 見到職員將即場收集到嘅報名表+ profolio+支票 放入纸箱度, 有folder 裝住起碼唔会縐咗呀嘛

Wish good luck!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 gym 於 2-6-2010 17:50 發表
釘書機,簡單又環保。

出世紙、領洗紙等證件影印本不要釘在一起,因有些學校會有他們的特定排列次序,若釘在一起的話,不論多精美的釘裝法,都會被拆散。 ...

出世紙都要ka, 好彩妳講咋, 唔係我都唔知, thanks!!

去書局買一包膠file, 一包有五個, 重有個夾, 夾住條邊, 好實呀, 唔駛釘, 因為有d學校收file, 有d唔收你可以即刻拆出來交佢要求果d, 其實唔止出世紙要影多幾張, 重有選學校表有d學校都要, 睇吓你有冇揀佢!!
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 bb-bu-bu 於 3-6-2010 08:57 發表
去書局買一包膠file, 一包有五個, 重有個夾, 夾住條邊, 好實呀, 唔駛釘, 因為有d學校收file, 有d唔收你可以即刻拆出來交佢要求果d, 其實唔止出世紙要影多幾張, 重有選學校表有d學校都要, 睇吓你有冇揀佢!! ...

唔該晒呀.......原來佢地會睇下內容有咩ka, 真係多得大家提醒, 否則真係錯漏百出, thanks!!