用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 心急一問: 88 沙田循理會美林小學
go

心急一問: 88 沙田循理會美林小學

剛派位到  沙田循理會美林小學 有冇任何comments? thx

你好...我都係派呢間呀...
不過想再好多...星期一會去叩門

你好啊!我都系派呢間啊,
但系就唔系我的心水學校咯,
不過本人真系唔知點算啦,
等梗的公屋又未有通知,已經
系到第三次噶啦,都唔知應唔應該
叩門好啦

回覆 2# babytai 的文章

thx for sharing.

原帖由 flora-kan 於 10-6-5 13:28 發表
你好啊!我都系派呢間啊,
但系就唔系我的心水學校咯,
不過本人真系唔知點算啦,
等梗的公屋又未有通知,已經
系到第三次噶啦,都唔知應唔應該
叩門好啦 ! ...

吓...咁你依家住邊架???

原帖由 jacky4408 於 10-6-5 12:44 發表
剛派位到  沙田循理會美林小學 有冇任何comments? thx

仲有冇多d意見呢?

住系大圍咯!但系公屋第三次都已經等左半年啦,應該就快有通知啦吧~~!所以就好麻煩咯,都唔知應該點處理好啦。
原帖由 babytai 於 10-6-5 13:34 發表

吓...咁你依家住邊架???

哦...你依家住大圍...但你唔知會派邊度比你??
咁真係好煩囉...如果唔派沙田比你就煩啦,
咁你唔知好唔好叩門嘅意思係咩呀???
你咪照叩左先囉!!

原帖由 jacky4408 於 10-6-5 12:44 發表
希望繼續俾多d意見.

原帖由 babytai 於 10-6-5 14:14 發表
哦...你依家住大圍...但你唔知會派邊度比你??
咁真係好煩囉...如果唔派沙田比你就煩啦,
咁你唔知好唔好叩門嘅意思係咩呀???
你咪照叩左先囉!!

呵呵,多謝你的意見啊,
都系扣左門先算啦,
唔系噶話可能連叩門
噶機會都無埋添啦

醒目開學勳章

大家唔好灰心,我舊年都係派咗呢間,睇到結果嘅時候難免有d失望,因為始終唔係自己心水,之不過既然結果係咁,叩門又唔係包成功,所以我地都有嘗試了解下佢。得番來嘅評語都其實唔太差,詳情今晚再補充。

醒目開學勳章

大家唔好灰心,我舊年都係派咗呢間,睇到結果嘅時候難免有d失望,因為始終唔係自己心水,之不過既然結果係咁,叩門又唔係包成功,所以我地都有嘗試了解下佢。得番來嘅評語都其實唔太差,詳情今晚再補充。

醒目開學勳章

貢獻勳章

原帖由 Geni 於 10-6-5 14:50 發表
大家唔好灰心,我舊年都係派咗呢間,睇到結果嘅時候難免有d失望,因為始終唔係自己心水,之不過既然結果係咁,叩門又唔係包成功,所以我地都有嘗試了解下佢。得番來嘅評語都其實唔太差,詳情今晚再補充。 ...

今日有家長派到美林,立即在人地門前勁鬧
她的排位是聖心、沙官、陳元喜,看來她要好好反醒自己的排位同派不到是不關美林小學的事

原帖由 babycherry22 於 10-6-5 15:06 發表

她的排位是聖心、沙官、陳元喜,看來她要好好反醒自己的排位同派不到是不關美林小學的事
可能只是一時衝動, 可反映出父母關心子女的前途.

原帖由 Geni 於 10-6-5 14:50 發表
大家唔好灰心,我舊年都係派咗呢間,睇到結果嘅時候難免有d失望,因為始終唔係自己心水,之不過既然結果係咁,叩門又唔係包成功,所以我地都有嘗試了解下佢。得番來嘅評語都其實唔太差,詳情今晚再補充。 ...
多謝你的回應,好心急想知道.

agree, 佢o廿進取, 與人無關, 再者關人地學校咩事, 品, 咪就係高低立見

我知美循本是新翠循的下午校, 我之前幫我湊女的ee 佢個女係美循畢業, 這女孩中學入左祟真, 據ee 講新循有不少入循道衛理, 美循好似都有不少入祟真, but 是多年前了, e+ 就真係唔知

but ee 個女品格真是好好, 而且是很虔誠基督徒, 上到中學都很乖, so, 我覺得呢間學校品德培養不俗噃

原帖由 babycherry22 於 10-6-5 15:06 發表

惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

原帖由 叉雞飯 於 10-6-5 16:13 發表
agree, 佢o廿進取, 與人無關, 再者關人地學校咩事, 品, 咪就係高低立見

我知美循本是新翠循的下午校, 我之前幫我湊女的ee 佢個女係美循畢業, 這女孩中學入左祟真, 據ee 講新循有不少入循道衛理, 美循好似都有不少入 ...
thx for sharing.

吓...咁又好似過份左d...我都係一聽到"循理美林小學"嘅時候自己扁扁咀啫....咁又唔關人地學校事嘅...
雖然佢係我第8志願...亦都會嘗試去叩門, 咁我返到屋企都去佢網站睇過....唯有同自己講....叩門唔成功..要讀循美的話...佢有新校舍..我小朋友可以係第一手用新野囉...咁樣會好過d....無謂令到個小朋友都唔鍾意呢間學校麻,
我小朋友問我呢間學校好唔好...我同佢講....都好嘅.不過媽咪幫你搵間再好d嘅

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-6-5 16:25 發表

吓...咁又好似過份左d...我都係一聽到"循理美林小學"嘅時候自己扁扁咀啫....咁又唔關人地學校事嘅...
雖然佢係我第8志願...亦都會嘗試去叩門, 咁我返到屋企都去佢網站睇過....唯有同自己講....叩門唔成功..要讀循 ...

同意,家長有品,小朋友有品,不要俾壓力d小朋友