用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 88 迦密愛禮信小學
go

88 迦密愛禮信小學

貢獻勳章

有無人派呢間,好開心派到第一志願,
一齊做同學仔
因有同學仔派不到,希望他們都可叩門成功

第二志願派唔到, 星期一想去叩門但唔知有幾大機會????????

貢獻勳章

原帖由 kerrie_lui 於 10-6-5 15:40 發表
第二志願派唔到, 星期一想去叩門但唔知有幾大機會????????

試下啦~因迦密在第一次自行派位曾派FORM,填不了小朋友的資料,(話如果第二次大抽獎不中的家長也會優先),我囡囡的同學也有人甲一乙一選迦密派不到,真是不好彩

醒目開學勳章

原帖由 kerrie_lui 於 10-6-5 15:40 發表

我舊年揀迦密做第三志願,之後扣門都收,不妨一試!加油!

醒目開學勳章

原帖由 babycherry22 於 10-6-5 15:45 發表

試下啦~因迦密在第一次自行派位曾派FORM,填不了小朋友的資料,(話如果第二次大抽獎不中的家長也會優先),我囡囡的同學也有人甲一乙一選迦密派不到,真是不好彩 ...

恭喜哂!原來迦密已經成為熱門學校嘞:)

88家長門, 加油, 唔好氣餒

support support support

原帖由 Geni 於 10-6-5 16:05 發表

我舊年揀迦密做第三志願,之後扣門都收,不妨一試!加油!
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

原帖由 babycherry22 於 10-6-5 15:45 發表

試下啦~因迦密在第一次自行派位曾派FORM,填不了小朋友的資料,(話如果第二次大抽獎不中的家長也會優先),我囡囡的同學也有人甲一乙一選迦密派不到,真是不好彩 ...

吓....c啦..我自行同大抽獎都係揀沙官...星期一我會去迦密面試....咁機會大唔大呀

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-6-5 16:15 發表

吓....c啦..我自行同大抽獎都係揀沙官...星期一我會去迦密面試....咁機會大唔大呀

咩都試下啦~~!校長是基督徒,又好好人,相信都ok,應該咩人都見下

babytai..不如去了沙官先啦~!都選了做甲一/乙一

砌靚份portfolio, 可以的話, 有沒有牧師可幫您寫信 ?
唔好灰心啦, 做晒可以做的先啦

原帖由 babytai 於 10-6-5 16:15 發表

惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

原帖由 babycherry22 於 10-6-5 16:20 發表

咩都試下啦~~!校長是基督徒,又好好人,相信都ok,應該咩人都見下

babytai..不如去了沙官先啦~!都選了做甲一/乙一

沙官我一定試...因為唔好會比我老公"小"架...哈哈哈,
因為我一路都填佢...同佢打交咁濟架...因為佢成日都話沙官咁多人揀....機會好微...不如去第二間...
星期一我都約左去迦密面試架啦...唔理啦...去哂頭三叩

原帖由 叉雞飯 於 10-6-5 16:23 發表
砌靚份portfolio, 可以的話, 有沒有牧師可幫您寫信 ?
唔好灰心啦, 做晒可以做的先啦

我無信教架...所以無人幫我寫信....我連校長信都無呀...
好似麻煩人咁....咩都靠自己
淨係做左份簡單 portfolio 咋

提議您叩埋91 的梁小, 91 好多間都有表派
較有把握也不差
叩門唔一定局限88架
您拎左陳元喜表未 ? 我有多左份呵
原帖由 babytai 於 10-6-5 16:38 發表

我無信教架...所以無人幫我寫信....我連校長信都無呀...

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-6-5 16:38 發表

帶齊野

thanks all...我已經上網print哂d表出黎架啦

叉雞飯....你覺得陳元喜好唔好呀???
我唔知去唔去呢間叩好呢???

88 if 我要抽, 我一定簡陳元喜
校長好, 有宗教, 派位好, 鄭榮之真係唔錯

portfoilio 最重要 有校長信, 您可能叩門好多間, 記我scan color print 有resume, 有d 活動的cert, 有d 獎狀, 有d參加有意義活動的相, 有人會把出世紙加埋入去

我之前頭圍已做了, so ,有d記憶啦, 有咩pm 問我呀

原帖由 babytai 於 10-6-5 16:45 發表
thanks all...我已經上網print哂d表出黎架啦

叉雞飯....你覺得陳元喜好唔好呀???
我唔知去唔去呢間叩好呢???

貢獻勳章

有無人可答我第2項是指咩?

原帖由 叉雞飯 於 10-6-5 16:50 發表
88 if 我要抽, 我一定簡陳元喜
校長好, 有宗教, 派位好, 鄭榮之真係唔錯

portfoilio 最重要 有校長信, 您可能叩門好多間, 記我scan color print 有resume, 有d 活動的cert, 有d 獎狀, 有d參加有意義活動的相, 有人 ...

好...咁我去叩埋陳元喜先...我無咁多野可以加落去..只有小小咋

醒目開學勳章

我都派到呢間呀
一開始鎖定呢間,亦好好彩都入到,唔知會唔會同一班呢?!
期待中
原帖由 babycherry22 於 10-6-5 15:00 發表
有無人派呢間,好開心派到第一志願,
一齊做同學仔
因有同學仔派不到,希望他們都可叩門成功

貢獻勳章

原帖由 tammymhk 於 10-6-5 22:59 發表
我都派到呢間呀
一開始鎖定呢間,亦好好彩都入到,唔知會唔會同一班呢?!
期待中

終於等到同學仔,多d入來傾,12/6開家長會 我個女好多人有哥哥姐姐在迦密讀,第一round已入,我個女一向也好期待入迦密^^我而家想緊普通話班定廣東話班好

醒目開學勳章

我第一round只入到後備list咋,所以諗住呢round抽唔中,就去叩門,打算從一而終嘛,開家長會係幾點開始呀?!
到時如果係,你會好易認到我囉,因為我會一拖2去架,因為冇人幫我睇住細嗰個呀!!
我多數會選擇廣東話班
原帖由 babycherry22 於 10-6-5 23:09 發表

終於等到同學仔,多d入來傾,12/6開家長會 我個女好多人有哥哥姐姐在迦密讀,第一round已入,我個女一向也好期待入迦密^^我而家想緊普通話班定廣東話班好 ...