用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖瑪利叩門需要哪些資料?有沒有成功的媽咪給意見啊? ...
go

聖瑪利叩門需要哪些資料?有沒有成功的媽咪給意見啊?

Please help!!

呢間同瑪利諾年年都話冇學位,邊有機會扣門?

有叩門位的, 我知道一個例子是叩門入, 但是識人入的. 當然小女孩本身都條件不俗.

原帖由 lbb 於 10-6-6 16:03 發表

我知道一個例子是叩門入, 但是識人入的
要識人先有,咪即係冇扣門。
我仔當年無考過, 剩叩門都call我去in
女校你個仔都有得in?勁喎!

原帖由 lauerica 於 10-6-6 17:17 發表
我知道一個例子是叩門入, 但是識人入的
要識人先有,咪即係冇扣門。
我仔當年無考過, 剩叩門都call我去in
女校你個仔都有得in?勁喎!

我仔 --> St Mary係女校.
當年無考過 --> St Mary無得考, 係派位.

原帖由 miffy 於 10-6-6 16:45 發表
有叩門位, 我仔當年無考過, 剩叩門都call我去in, 不過我有offer, 無去到。

厲害!

原帖由 purplechung 於 10-6-7 11:48 發表

St. Mary就係仔先call.............去羅番d叩門文件

原帖由 lbb 於 10-6-6 16:03 發表

有叩門位,但比有關係既先,例如同會學校,識人=只係同修會學校,唔係好黑暗咁識得人,前校友之類既關係人仕....所以一律係無位,呢D位都唔夠分啦,仲比街外人?佢地未必會收最叻既學生...

原帖由 whl3868 於 10-6-7 14:21 發表
St. Mary就係仔先call.............去羅番d叩門文件

佢係迷講緊直資男女果間,不過叫st. margarets...?

原帖由 purplechung 於 10-6-7 11:48 發表