用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 今日小一放榜,大家OK嗎?
go

今日小一放榜,大家OK嗎?

如題.
希望大家都派到心水小學啦!

有沒有人是嘉諾撒聖方濟各小學,我大女今年已經是小三了,將升小四.

那高主教又有沒有人讀呢?我囝囝今年會在那升小一.如有,大家保持聯絡,互相關照!

大家還是很忙嗎?

8:15分我就到學校等消息,因我怕派得唔好,早些知道結果可以早些去叩門,而家派左寶血,原本都開心,但見個個都派第一志願,我就派第三志願就開始唔開心,但見到囝囝想讀就算數,昨日同佢出左成日街,今朝又去左玩,而家要溫書
原帖由 vanyau 於 10-6-5 16:01 發表
大家還是很忙嗎?

Hello 大家早晨!!

請問你是否梁太呀??

我個囡囡同妳個囝囝3年都同係"智"班, 唔知妳記唔記得呢?

我個囡囡終於派咗跑馬地聖保祿啦!

原帖由 vanyau 於 10-6-5 14:35 發表
如題.
希望大家都派到心水小學啦!

有沒有人是嘉諾撒聖方濟各小學,我大女今年已經是小三了,將升小四.

那高主教又有沒有人讀呢?我囝囝今年會在那升小一.如有,大家保持聯絡,互相關照! ...

vanyan, 原來係你,你post個段message,暴露晒身份啦,我個仔入派到華仁,我send 咗message比你啦,你知我係邊個啦!!!!:)
我同我個仔講,華仁係高主教隔離,佢知道同你個仔係附近讀小學,開心到不得了,好似”住咗”係你個仔隔離咁,

vanyau,your message exposed who u ar la. My son was just allocated Wah Yan and I have sent u the message.
I told my son that his p1 school just next to 高主教,he is very very happy, look like we are next door neighbour!! See u 6/8 la .

原帖由 jmaomao36 於 10-6-7 10:48 發表
vanyau,your message exposed who u ar la. My son was just allocated Wah Yan and I have sent u the message.
I told my son that his p1 school just next to 高主教,he is very very happy, look like we are n ...

這些不是秘密,識得我就識囉,唔識我既都唔知我係乜水.
今年真係派得唔錯(以我認識的)

原帖由 davina1213 於 10-6-7 09:54 發表
Hello 大家早晨!!

請問你是否梁太呀??

我個囡囡同妳個囝囝3年都同係"智"班, 唔知妳記唔記得呢?

我個囡囡終於派咗跑馬地聖保祿啦!

係唔係一齊考唔到某間小學的同學仔?劉太?
anyway,恭喜你!以我所知有對孖女都派到這間.

原帖由 catmilkw 於 10-6-6 17:28 發表
8:15分我就到學校等消息,因我怕派得唔好,早些知道結果可以早些去叩門,而家派左寶血,原本都開心,但見個個都派第一志願,我就派第三志願就開始唔開心,但見到囝囝想讀就算數,昨日同佢出左成日街,今朝又去左玩,而家要溫書 ...

其實寶血都好好,而且你囡囡到時又不用煩,都唔錯!

哈哈! 無錯...噤都比妳發現!   Thank you 妳的祝賀, 謝謝 !

唔知妳講嗰對孖女係咪都係姓"劉"嫁呢 ?

原帖由 vanyau 於 10-6-8 17:05 發表

係唔?劉太?
anyway,恭喜你!以我所知有對孖女都派到這間.

原帖由 davina1213 於 10-6-9 12:45 發表
哈哈! 無錯...噤都比妳發現!   Thank you 妳的祝賀, 謝謝 !

唔知妳講嗰對孖女係咪都係姓"劉"嫁呢 ?

係.k1好似是同班同學仔,是嗎?

Yes !

原帖由 vanyau 於 10-6-9 13:54 發表

係.k1好似是同班同學仔,是嗎?

原帖由 jmaomao36 於 10-6-7 10:48 發表
I told my son that his p1 school just next to 高主教,he is very very happy, look like we are n ...

Hi,
Like to "meet" you here.
I heard that this year few kids have been allocated to Wah Yan....at least more than last year.

原帖由 catmilkw 於 10-6-6 17:28 發表
8:15分我就到學校等消息,因我怕派得唔好,早些知道結果可以早些去叩門,而家派左寶血,原本都開心,但見個個都派第一志願,我就派第三志願就開始唔開心,但見到囝囝想讀就算數,昨日同佢出左成日街,今朝又去左玩,而家要溫書 ...

PB is also good and your son  will meet lots of his classmates.
Some of my son's classmates also have the same situation like you, unable to go to 1st choice, then go to PB by 2nd and 3rd choice.

想問下你地派入華仁係米同區呢

原帖由 Little_cy 於 10-6-25 23:02 發表
想問下你地派入華仁係米同區呢

哈,係度見到你!
我識得嗰個係囉!

hihi
因為我仲有個細仔羅.. wahhahaa
我係寶血舊生, 所以阿仔要入, 一定ok既
原帖由 vanyau 於 10-6-26 14:57 發表

哈,係度見到你!
我識得嗰個係囉!

原帖由 Little_cy 於 10-6-27 12:02 發表
hihi
因為我仲有個細仔羅.. wahhahaa
我係寶血舊生, 所以阿仔要入, 一定ok既

很可惜,我細囝今年畢業了,無機會在幼稚園見到你.
係小學又很少機會讓家長們可以見面,或者有緣的話....

hi vanyau
知吾知男仔多數派去邊
原帖由 vanyau 於 10-6-29 20:14 發表

很可惜,我細囝今年畢業了,無機會在幼稚園見到你.
係小學又很少機會讓家長們可以見面,或者有緣的話....

原帖由 Little_cy 於 10-7-6 23:59 發表
hi vanyau
知吾知男仔多數派去邊

我今屆的朋友仔當中,多數派華仁,聖若瑟及軒少囉.
當然大多數都是寶血的(第一輪計).

反而,我認識的女仔,好多都派到瑪利曼,聖方濟和聖保羅(跑馬地)也不少.