用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無46網家長, 入嚟傾傾派位結果
go

有無46網家長, 入嚟傾傾派位結果

我個小朋友派到第二志願 (聖公會九龍灣基樂小學), 我另外都叩埋(聖約翰天主教小學)門.

請問大家知唔知基樂好唔好架呢 ?
When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

有無人呀?????
When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

我有個朋友兩個囡係基樂讀..佢話程度較淺,同埋功課唔多..甚至乎放長假期都只係做閱讀報告...佢話如果想小朋友輕輕鬆鬆咁過小學生活,就會啱....不過我相信升中派位應該相對無咁好...

原帖由 Evolution6 於 10-6-7 14:09 發表
我個小朋友派到第二志願 (聖公會九龍灣基樂小學), 我另外都叩埋(聖約翰天主教小學)門.

[size=medium]~ 我愛臭嬌 ~

回覆 1# xeniayuen 的文章

吓.........但我上網又見個個都話好. 我家陣都心大心細, 但我會去叩埋九龍塘基華 & 聖三一門囉. 唔知大家有無咩意見比到呢 ?

醒目開學勳章

原帖由 Evolution6 於 10-6-8 00:11 發表
吓.........但我上網又見個個都話好. 我家陣都心大心細, 但我會去叩埋九龍塘基華 & 聖三一門囉. 唔知大家有無咩意見比到呢 ?

先註冊, 跟住去心儀學校叩門, 希望你成功la.

絕對同意,這是一間很快樂的學校。
個校長去我個仔間kg做推介,簡直不知......

原帖由 xeniayuen 於 10-6-7 23:45 發表
我有個朋友兩個囡係基樂讀..佢話程度較淺,同埋功課唔多..甚至乎放長假期都只係做閱讀報告...佢話如果想小朋友輕輕鬆鬆咁過小學生活,就會啱....不過我相信升中派位應該相對無咁好...

...
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

原帖由 Evolution6 於 10-6-7 14:09 發表

HI, 妳係咪住宿舍嫁?
我仔仔都派到九龍灣基樂,我鄰居都讀緊,佢話ok喎.
不過,我地都會叩門(甲部3間).