用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖公會基恩 vs. 聖嘉勒
go

聖公會基恩 vs. 聖嘉勒 [複製鏈接]

想問點揀? 程度、學習氣氛等等。
   0    0    0    0

我都想知.  我女考到了St. Clare 及派了基恩.  

我想問您是否跟我一樣?  

錢是否一個問題?  您會著重個小朋友哪一方面?

[quote]原帖由 clee999 於 10-6-7 16:19 發表

我想問您是否跟我一樣?  

錢是否一個問題?  您會著重個小朋友哪一方面? [/quote我還在考虑,我諗個囡的學業。最慘有細佬,如果唔係,我已選St. Clare

If $$ is not your concern, you think of your daughter's academic result then go for St. Clare as it guarantee English standard.

Your son, play the game once again and back up by some 直資 or private when he is at K3.  

That's why I ask you whether $$ is of your concern as it may turns out both of your kids need to pay school fee.

Is your daughter active or proactive?  Where is she study now (which Kinder)?

我會揀基恩
基恩係傳統學校
小朋友唔差
在中西區學校來講,也是有一定的水準

聖嘉勒唔係唔好
但 兩間差唔多水準.差唔多等級的學校
我覺得 比3000幾學費唔抵囉..

我揀基恩..

原帖由 clee999 於 10-6-7 16:19 發表

我想問您是否跟我一樣?  

原帖由 clee999 於 10-6-7 16:55 發表
If $$ is not your concern, you think of your daughter's academic result then go for St. Clare as it guarantee English standard.

Your son, play the game once again and back up by some 直資 or private  ...
She study St. Clare KG now.

原帖由 lin624 於 10-6-7 18:10 發表
我會揀基恩
基恩係傳統學校
小朋友唔差
在中西區學校來講,也是有一定的水準

聖嘉勒唔係唔好
但 兩間差唔多水準.差唔多等級的學校
我覺得 比3000幾學費唔抵囉..

我揀基恩..

...
都有D朋友的建議係基恩,仍在考虑

點解您D朋友的建議係基恩, 有什麼好? 好想知.

原帖由 clee999 於 10-6-7 16:19 發表

我想問您是否跟我一樣?  

請問你最終揀邊間?

原帖由 siksik288 於 10-6-7 15:22 發表
想問點揀? 程度、學習氣氛等等。

請問你最終揀邊間?

我選了 St. Clare.  Talked to the HM on registration date, feeling ok.
‹ 上一主題|下一主題