用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 上星期六買嘅根德園新生校服
go

上星期六買嘅根德園新生校服 [複製鏈接]

上星期六買嘅根德園新生校服,size太細,要開學至可以換呀! 聽講第一日著便服, 第二日先著校服Wor.

早知check真d,信佢地專業嘛! Miss話size啱ge. 蠢左.      

0    0    0    0

原帖由 PS1 於 10-6-8 09:26 發表
上星期六買嘅根德園新生校服,size太細,要開學至可以換呀! 聽講第一日著便服, 第二日先著校服Wor.

早知check真d,信佢地專業嘛! Miss話size啱ge. 蠢左.      
...

你個係仔定女, 我個女, 買一條4, 一條5碼, 萬一細左, 大左都有得用住先, 你兩套都買晒同size呀?
再者, 果度有試身室, 點解你唔即場攞出黎試吓?

都係一個信字.
唯有等到開學先啦.

男仔定女仔? 係size 唔岩定裙仔太短?

我地都有去試身室試裙, 覺得條裙好短, 比老師睇但佢話規格係要knee 上3吋(超短裙), 話佢地出去公園玩時裙太長會踩到, 所以一定要短....

不過我打返學校問, 老師話8月會有一日要帶小朋友返去聽下老師講解學校課程了解下學校, 到時可以帶返校服返去換架, 留意收通告啦。

順道提提, 如果買左冬季校服既, 現在唔好洗佢住, 因為到冬天時唔岩係可以返去換size .... 但只准未洗過既校服至可以換....

LittleKiwi,

唔該晒你提供嘅資料.
‹ 上一主題|下一主題