用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教明德學校 Meng Tak Cahtolic Shool, Chai Wan
go

Meng Tak Cahtolic Shool, Chai Wan [複製鏈接]

Any comment!?  Kindly help!
   0    0    0    0
[img align=left]http://lilypie.com/baby2/070904/.png[/img]

我仔仔讀明德,有什麼可以給你們comment?

我自己係明德舊生...都想知道明德現況... 因為囡囡來年選小一了.

請問功課多嗎? 小朋友讀得開心嗎? 課外活動多嗎?中學派位有幾多派到英中?

原帖由 TSEHANG 於 10-6-7 12:21 發表

Dear Tsehang,

Kindly provide some info about Meng Tak, tks

原帖由 TSEHANG 於 10-6-7 12:21 發表
[img align=left]http://lilypie.com/baby2/070904/.png[/img]

老實說這間學校派位真是不太理想,但自知兒子是活動型,所以不想太迫小朋友讀書,我仔仔每星期中英默各1次,中文還有小默,1個月有一次小測,都迫得好緊!而學校是用普通話教中文,所以都好煩,我小朋友也因此請了一個普通話老師!老師都會是有愛心的!仔仔返學都好開心!

我只可說這校比上不足比下有餘!

請問不理想的情况具體是怎樣?例如有多少比例能派band 1?謝謝!

原帖由 TSEHANG 於 10-6-8 11:16 發表
老實說這間學校派位真是不太理想,但自知兒子是活動型,所以不想太迫小朋友讀書,我仔仔每星期中英默各1次,中文還有小默,1個月有一次小測,都迫得好緊!而學校是用普通話教中文,所以都好煩,我小朋友也因此請了一個普通話 ...

聽一位私人補習老師講,佢有補唔同嘅小學,佢話compare返其他小學,明德程度較低!

醒目開學勳章

未知今天小六學生升中派位如何?

校網都唔敢公佈....唉失望!
‹ 上一主題|下一主題