用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園就黎畢業, 你地有否打算送小禮物給老師? ...
go

幼稚園就黎畢業, 你地有否打算送小禮物給老師?

抑或送張卡, 或咩都唔送? 如果送又會送咩小禮物呢?

我轉校都應該會送 ....

原帖由 QQ_Monster 於 10-6-8 14:16 發表

我當年送左D花比老師, 去花墟買, 仔仔TOTAL6 個老師, 用左幾百蚊, 但當日老師羅住花一齊影相, 都好HAPPY!

I usually ask my kid to draw THANKYOU cards to THANK his teachers at the end of the academic year :)

原帖由 QQ_Monster 於 10-6-8 14:16 發表

我都打算送比我阿仔n班 d 老師, 因為阿仔將會轉校, 唔再係果間度讀 k1 喇, 大家有咩好提意呀?

回覆 1# yin2007 的文章

Hi Yin,

我都係呀, 我諗住買Jenny's  cookie送比老師...

BTW, 想問你咁7月重會唔會返學呢? 因為轉校我7月會退學,但又覺得自己好似好衰咁...HAHA...

原帖由 yin2007 於 10-6-9 13:33 發表
我都打算送比我阿仔n班 d 老師, 因為阿仔將會轉校, 唔再係果間度讀 k1 喇, 大家有咩好提意呀?

我阿仔間學校係返到6月30, 咁返埋呢個月就完喇

原帖由 RabbitKo 於 10-6-9 14:46 發表
Hi Yin,

我都係呀, 我諗住買Jenny's  cookie送比老師...

BTW, 想問你咁7月重會唔會返學呢? 因為轉校我7月會退學,但又覺得自己好似好衰咁...HAHA...

佢轉左去九龍塘CREATIVE 呀
原帖由 kcheng1328 於 10-6-9 13:55 發表
點解唔繼續讀呢?
是否轉間更好的?

Suggested to buy pen (not the expensive type of Cross or Parker, etc.) costs around $150 from Big sale at Wing On last month. 因為阿仔將會轉校, 我都送左比我阿仔n班班主任. Ask your son draw THANKYOU cards or giving flowers is also a good idea as per comments from other parents.

Jenny's cookie 都係一個好提議..好好味..包裝又靚...

係咪only for 教過佢的老師呢?

回覆 11# didikoko 的文章

我諗住一盒送比班主任老師,一盒送比佢果組既老師...再+一張thank you card