用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 將軍澳仁愛堂田家炳 urgent
go

將軍澳仁愛堂田家炳 urgent

除左負面新聞外, 在網上好難查到究竟而家間學校係點..

換校長後, 請問有冇媽咪對此學校熟悉..

可唔可以講多d 有關此學校所有野...

唔該

除左負面新聞外, 在網上好難查到究竟而家間學校係點..

換校長後, 請問有冇媽咪對此學校熟悉..

可唔可以講多d 有關此學校所有野...

唔該

請問有冇人可以發表下?

聽區內媽咪講, d老師冇咩愛心, 校長更加冇, 因她以名校態度對待家長, 冇咩禮貌, 在派位中心曾聽d家長講, 千祈唔好到派呢間!!

我是畢業生家長,我同幾位家長都同意妳的意見,校長沒禮貎,升中選校不幫家長,入校要通傳,放學後不得留校,就連畢業生想回校探老師也不可。未見過d學校放學後水靜河飛沒親切感,唔好d野太多。d老師有d好為學生着想,有d比較差,玩針對。派到都要轉。

我建議你試下去宣基,循道衛理叩門,將天,黃永樹都可以試下,前兩間成功機會大d,後兩間機會細d.以上幾間會好過田家炳.或者再叩多幾間,小朋友唔太差既話總有一間會收.

唔該晒咁多位家長意見, 今天到學校註冊, 雖在校內只逗留十數分鐘, 已有所領略, 決心轉校... 現在很努力準備文件中..

但若不幸, 真的沒其他學校收, 點算...

漁翁撒網,宣基,循道衛理,將天,黃永樹,信義會,梁潔華....叩多幾間,叩埋籃田官塘區....或許請幼稚園校長幫忙,寫推薦信介紹,盡力而為啦

我都聽過區內媽咪講, 家長們曾集體投訴學校, 但係校長竟然話, 如你們不滿意, 我不強迫你們子女留下 !!!!!!

我聽到都心傷。

去觀塘啦, 校車好快, 半個小時到學校。仲快過區內校車。

原帖由 hellokittymimi 於 10-6-7 21:05 發表
聽區內媽咪講, d老師冇咩愛心, 校長更加冇, 因她以名校態度對待家長, 冇咩禮貌, 在派位中心曾聽d家長講, 千祈唔好到派呢間!!

聽到咁多位咁講真係越來越心寒..努力中...

觀塘邊間好?

其實講真, 邊度都ok的, 只要好.. 我都準備亞仔去邊度讀就會搬去附近...

原帖由 yingmum 於 10-6-8 15:39 發表
漁翁撒網,宣基,循道衛理,將天,黃永樹,信義會,梁潔華....叩多幾間,叩埋籃田官塘區....或許請幼稚園校長幫忙,寫推薦信介紹,盡力而為啦
'

田 - 好多功課.

如叩門仲有東華三院 , 基德 間間都send 信. 努力啊.
如果唔計較$ 可以叫門luk hing to.

TKO區的話或者考慮一下官小及東華三院王余

原帖由 Rainy 於 10-6-8 16:52 發表
聽到咁多位咁講真係越來越心寒..努力中...

觀塘邊間好?

其實講真, 邊度都ok的, 只要好.. 我都準備亞仔去邊度讀就會搬去附近...

試下坑口果間保良局馮晴, 我今日3點左右去註冊, 我見我張籌係 50, 同埋張 LIST 上面仲有D人未黎註冊, 應該會仲有位既, 祝你成功!

王國長老

田家炳真係差左咁多?

前兩年真係勁HIT架喎
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

醒目開學勳章

前好多年啦
一出事後,基本上自行收唔足
而且是一年比一年少

原帖由 doryee 於 10-6-9 17:03 發表
田家炳真係差左咁多?

前兩年真係勁HIT架喎

聽朋友講,佢個仔畢左業,話呢間野真係好冇人情味,有D老師會係佢地面前唱衰其他老師。所以D學生好唔尊重老師架!

家長講既野係最真實的一面... 我相信你地...

暫時叩左:

將天, 黃永樹, 宣基, 港澳信義, 梁潔華, 循道衛理

仲有, 黃大仙區都叩左 7 間

我好似由頭再抽過咁..... 好倦
早上去學校, 下午就返工, 返屋企仲要做家務 , 然後要 train 個小朋友interview 既 techique...
仲有1天... 整理梗仲有邊間未到期... 應會去埋馮晴, 余家潔... 加油

你依家既辛苦是值得既,辛苦呢幾日好過將來辛苦.加油!希望有間好學校收你小朋友.

馮晴係7號已經截止了....

你試下去梁省德,佢今年第一年轉私校,收25個仔,昵一年入,6年學費全免,即in即知