用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 2010小朋友入讀一呂小既家長請進
go

2010小朋友入讀一呂小既家長請進

好開派到第一志願一呂, 各位家長我地交流下丫!

我都係呀, 好開心呀!! 總之好興奮啦~~~

hihi! nice to meet u!!! 我都好開心呀!!
我個小朋友係仔黎嫁, 你呢?
黎近大家多d聯絡交流下學校既野丫

原帖由 twinnie 於 10-6-5 17:35 發表
我都係呀, 好開心呀!! 總之好興奮啦~~~

me too, 我果個都係仔黎嫁, 最開心佢可以同表姐一間學校, 有個照應嘛.....

你小朋友係邊間幼稚園讀呀? 我小朋友讀York,  因為我都想知下, 係咪真係隨機派位.

原帖由 米雪兒1101 於 10-6-5 17:37 發表
hihi! nice to meet u!!! 我都好開心呀!!
我個小朋友係仔黎嫁, 你呢?
黎近大家多d聯絡交流下學校既野丫

hi, 終於等到了, 我女可同表姐一間學校, 有時我家姐都幫到我, 會方便好多
隨機, 一定, old boy 的小朋友都落空, so一定隨機

原帖由 twinnie 於 10-6-5 17:51 發表
me too, 我果個都係仔黎嫁, 最開心佢可以同表姐一間學校, 有個照應嘛.....

你小朋友係邊間幼稚園讀呀? 我小朋友讀York,  因為我都想知下, 係咪真係隨機派位.

...

惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

你仔仔有表姐照應真係好!
我個仔讀馬鞍山威寶嫁, 唔知你知唔知係邊間.

原帖由 twinnie 於 10-6-5 17:51 發表

...

我唔係舊生又冇宗教, 所以第一round填左冇都預左, 第二round都係搏, 點知好好彩入到!

原帖由 叉雞飯 於 10-6-5 18:33 發表
hi, 終於等到了, 我女可同表姐一間學校, 有時我家姐都幫到我, 會方便好多
隨機, 一定, old boy 的小朋友都落空, so一定隨機

我個仔都係第一志願!!

hihi! 真係開心, 又多識多個新同學仔既家長, 以後多D上黎交流下丫!

原帖由 johnsize 於 10-6-6 14:30 發表
我個仔都係第一志願!!

我知邊間呀, 依間唔錯嫁, 不過當時既我唔太熟依間, 所以後報幼稚園果時先知, 不過都已經過左時間!!

唔知到時我地會唔會同一班呢, 不過一呂有分普通話班同廣東話班....

原帖由 米雪兒1101 於 10-6-6 00:14 發表
你仔仔有表姐照應真係好!
我個仔讀馬鞍山威寶嫁, 唔知你知唔知係邊間.

你知邊間呀? 初時幾驚講左出黎你都唔知呀! 哈哈! 其實呢間就以前比較ok, 因為之前做左好耐既校長走左, 就好似做得冇以前咁好, 我個仔都算唔好彩, 3年幼稚園年年唔同校長, 不過好左我識個d老師好多都好好, 好幫手!

我都聽講係分普通話同廣東話班, 唔知個比率係幾多班呢?

原帖由 twinnie 於 10-6-6 17:21 發表
我知邊間呀, 依間唔錯嫁, 不過當時既我唔太熟依間, 所以後報幼稚園果時先知, 不過都已經過左時間!!

唔知到時我地會唔會同一班呢, 不過一呂有分普通話班同廣東話班....

...

不過點都好, 最緊要係入到自己心儀小學已經好足夠啦..

原帖由 米雪兒1101 於 10-6-6 23:33 發表
你知邊間呀? 初時幾驚講左出黎你都唔知呀! 哈哈! 其實呢間就以前比較ok, 因為之前做左好耐既校長走左, 就好似做得冇以前咁好, 我個仔都算唔好彩, 3年幼稚園年年唔同校長, 不過好左我識個d老師好多都好好, 好幫手!:ki ...

都係呀, 入到一間心儀既學校真係好開心.
雖然我個仔咁岩三年都唔同校長,
但我地就好好彩, 同幾個校長都ok.
老師主任又好幫手, 真係好多謝佢地平時既照顧.

黎近就小一又係一個新開始, 新挑戰!
希望佢升小一好快習慣到啦!

今日去左註冊唸住會知道多d黎近既安排.
但原來要遲d先知.
你打唔打算俾個小朋友搭校車呀?

原帖由 twinnie 於 10-6-7 19:00 發表
不過點都好, 最緊要係入到自己心儀小學已經好足夠啦..

我都係第一自願派入來, 大家多多指教

我唔使搭校車, 因為我住係附近...

原帖由 米雪兒1101 於 10-6-8 16:29 發表
都係呀, 入到一間心儀既學校真係好開心.
雖然我個仔咁岩三年都唔同校長,
但我地就好好彩, 同幾個校長都ok.
老師主任又好幫手, 真係好多謝佢地平時既照顧.

黎近就小一又係一個新開始, 新挑戰!
希望佢升小一好快習 ...

icic! 我就暫時未知, 因為我公司好近, 現家仲唸緊自己帶定搭校車. 到家長會個日聽下先再作決定!

原帖由 twinnie 於 10-6-8 17:13 發表
我唔使搭校車, 因為我住係附近...

歡迎呀! 又多個家長入黎交流下, 真係開心!
原帖由 WHJ 於 10-6-8 16:57 發表
我都係第一自願派入來, 大家多多指教

今日去註冊收到通告, 寫7/7要帶2張學生既相返學校, 請問知唔知校服幾時做? 如果係7/7個日先有, 咁點樣交到2張學生相? 我唔係好明. 大家明嗎? thx!!!!

做校服, 校車同lunch 同日安排, 我諗應未必要著校服的
7月7日 我囡幼稚園畢業禮, 我要請我媽媽代勞, 唔敢指意佢聽野呀, 您地有咩資料, post 上來呀唔該晒

原帖由 米雪兒1101 於 10-6-9 02:35 發表
今日去註冊收到通告, 寫7/7要帶2張學生既相返學校, 請問知唔知校服幾時做? 如果係7/7個日先有, 咁點樣交到2張學生相? 我唔係好明. 大家明嗎? thx!!!!
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

ok! 冇問題! 到時有d咩資料會上黎post, 如果到時我講漏左, 麻煩其他家長幫手補充! 我地大家互相幫忙~
希望佢地黎近既小學生活開心啦!

原帖由 叉雞飯 於 10-6-9 16:52 發表
做校服, 校車同lunch 同日安排, 我諗應未必要著校服的
7月7日 我囡幼稚園畢業禮, 我要請我媽媽代勞, 唔敢指意佢聽野呀, 您地有咩資料, post 上來呀唔該晒

...