用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 今年派到i位既,辦好晒入學手續未?
go

今年派到i位既,辦好晒入學手續未?

簽名被屏蔽

5月初帶囡囡去見過老師,今个Sat去家表長簡介會辦埋手續。学券己經攪掂。

5月初我都帶子子去見過老師,上星期六去左家長會辦埋手續。

回覆 2# muimui5 的文章

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

我今日先見校長同主任, 佢仲講到下星期先通知收唔收! 乜輪到佢唔收咩? 社署派位架嘛!:;pppp:
去到等咗半個鍾, 叫我填份4頁紙嘅資料!係好details嗰啲! 我咪問, 咁大份form, 點解唔叫我嚟之前填好, 又詳細啲又可以清楚啲!
佢話一般要現場填喎! 激死!

回覆 5# Anpanmama 的文章

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原帖由 百合 於 10-6-8 20:51 發表
anpanmama我同你差唔多,佢又係昨日見完,又係等左20min,仲要填多過4張紙既from  連我老公收入都要填埋=.=
我以為我係昨日會搞埋d入學手續,點知佢又係話遲d通知我收唔收=.=我又係???咩唔係一定要收既咩,佢地俾我既感覺 ...

百合,
你果間係咪响西管盤?

百合, Anpanmama

咁...你地係郭x樑 定係 譚X士?

我都係中西區呀.

醒目開學勳章

原帖由 Yvonne_ng 於 10-6-9 00:08 發表
百合, Anpanmama

咁...你地係郭x樑 定係 譚X士?

我都係中西區呀.

就係唔係你講呢兩間!

回覆 9# Anpanmama 的文章

簽名被屏蔽

我搞掂啦. 我連學卷都俾左學校.
佢地仲寄返左"中心負責人覆家長的信"一張紙給我, 張紙係俾我keep record, 說我已接受這學校的服務的.

百合, Anpanmama : x恩為一間好好的學校, 校長同老師都好有愛心的, 可能言語上有誤會呢..... 我大仔係呢度返學, 返得好開心.

原帖由 百合 於 10-6-9 12:57 發表
我諗我同anpanmama係同一間
Yvonne_ng :我都唔係呢兩間,咁你搞掂未呀

醒目開學勳章

我今朝問社工,S、I、E位係咪啲機構可以拒收社署嘅安排學童。
佢地都話係唔可以, 係一定要收!
我感覺呢位校長想我知難而退, 因為我仔仔只讀一年, 响見面嘅時間, 我覺得自己好似見工咁, 佢只係講:「講吓你仔仔!」我就要自發講哂所有嘢出嚟!
同百合一樣,個感覺唔好!