用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 小一適應班值唔值得參加?
go

小一適應班值唔值得參加? [複製鏈接]

因為已報名其他暑假活動, 同小一適應班撞晒期, 諗緊參唔參加, 各位家長可否提供意見?
   0    0    0    0

Hello double 你好, 認唔認得我呀

我估如果你決定讀宣小, 參加宣小舉辦的預備班會好過其他暑假活動, 因為可以襯呢個機會, 認識老師和同學呢

你不如考慮下轉其他暑假活動的時間表啦
教育王國以外之相冊連結已被刪除

回覆 1# double 的文章

我會報名啊,始終小朋友要適應的是上新學校、認識新朋友、認識老師,這是外面的課程做不到的。我已報了名的活動都要改期,只是旅行沒法子改,校務處的同工說可以請假的。

當年我們去了加拿大, 只能夠返首尾星期, 我覺得返小一適應班係好的, 令小朋友開學時可以及早適應及熟識環境.

可考慮返首尾星期的, 報名時預先同老師講聲, 不過學費不會減半 :).

原帖由 double 於 10-6-7 01:10 發表
因為已報名其他暑假活動, 同小一適應班撞晒期, 諗緊參唔參加, 各位家長可否提供意見?

多謝大家的意見, 我已經幫小朋友報左名參加小一預備班啦. 到時有機會見到大家的仔女. 不過有些暑期班上唔到, 嘥左.

金毛B媽: 我梗係認得你啦! 決定了讓囝囝讀宣小嗎?

原帖由 金毛B媽 於 10-6-7 13:53 發表
Hello double 你好, 認唔認得我呀

我估如果你決定讀宣小, 參加宣小舉辦的預備班會好過其他暑假活動, 因為可以襯呢個機會, 認識老師和同學呢

你不如考慮下轉其他暑假活動的時間表啦 ...

原帖由 double 於 10-6-9 00:14 發表
多謝大家的意見, 我已經幫小朋友報左名參加小一預備班啦. 到時有機會見到大家的仔女. 不過有些暑期班上唔到, 嘥左.

金毛B媽: 我梗係認得你啦! 決定了讓囝囝讀宣小嗎?

...

係呀...阿仔一直以來, 都話要讀宣小, 知道派唔到學校, 開心到彈出黎攬住我, 仲係咁 YEAH YEAH YEAH

我覺得...神早已安排了
教育王國以外之相冊連結已被刪除
‹ 上一主題|下一主題