用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 9月選校
go

9月選校

我個女而家讀i位應該選邊類型學校?佢都算叻進步好快,但係咪一定需要選有言語治療師嘅學校?net91有無邊間學校係對呢啲發展比較遲嘅小朋友包容啲呢?thanks
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

醒目開學勳章

沙田循道衛理小學
學習支援組

浸信會沙田圍呂明才小學
http://www.baptist-lmc-primary.edu.hk/about/about16.htm
2008-2009學年照顧學生的不同學習需要計劃

thanks,呂明才唔會考慮啦,cos壓力好勁
原帖由 Anpanmama 於 10-6-6 12:54 發表
沙田循道衛理小學
學習支援組

浸信會沙田圍呂明才小學
http://www.baptist-lmc-primary.edu.hk/about/about16.htm
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

信義,梁小,蕭小,你覺得呢?
原帖由 Anpanmama 於 10-6-6 12:54 發表
沙田循道衛理小學
學習支援組

浸信會沙田圍呂明才小學

回覆 1# suetyuki 的文章

蕭小功課都幾深.
沙田信義會 好過 馬安山信義, (沙田信義的校長 是3年前新黎的, 不是舊校長 (舊校長在攪溶合教育是很出名的)

thanks you,禁沙循同崇真呢?
原帖由 12312 於 10-6-8 23:25 發表
蕭小功課都幾深.
沙田信義會 好過 馬安山信義, (沙田信義的校長 是3年前新黎的, 不是舊校長 (舊校長在攪溶合教育是很出名的)

回覆 1# suetyuki 的文章

沙呂 & 胡貞 比較深
其它吾清楚

thank you
up
原帖由 12312 於 10-6-9 13:12 發表
沙呂 & 胡貞 比較深
其它吾清楚

我個仔讀沙循畢業,現在炮循讀中學.

我個仔把口幾乖, 肯叫人同有禮貌, 所以佢小一都ok,但到小三起, 其它同學都大咗, 開始覺得我個仔同佢地唔同,所以唔鍾意同佢玩.時時「蝦」佢.  好彩小四,小五都遇到好班主任. 令到班裹其它同學唔會整蠱同無咁排斥我個仔.小二個班主任就最差.

個人認為最緊要係老師如何令到班內其它同學和其家長接納和包容我們的小朋友.遇唔遇到老師,你好唔好彩.

當時校方有支援,例如課後有職業治療,但次數唔多, 早上早少少返學校補習,考試有調式,加長考試時間等.

希望這些資料幫到你.

原帖由 suetyuki 於 10-6-10 00:50 發表
thank you
up

thanks,,,,up