用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 想幫28個月大小朋友找課程
go

想幫28個月大小朋友找課程

小朋友今年未夠年齡讀K1,但沒有報幼兒班,但他的語言及記憶力很強,請問有冇好的學前班介紹?

你啊囡學識晒A-Z大小階未, 如果學識, 可以俾佢學拼音吖, 或者係一啲學獨立嫁面試班, 對小朋友嚟講都係一個好好嫁活動教學課程

will u decide kln area?  I know has a good centre in kln side?  If you have interesting, please pm me!

如果佢語言能力強可以係呢方面train up 佢, 我侄女就focus in english, 所以佢學國際音標,始終英文都係好似比較有用,咁你都可以諗下同佢自學邊科language, 文既話你有興趣我可以pm我侄女學果d資料俾你參考下

I am interested.  Please send the information to me.
[email protected]

Thanks a lot.

原帖由 peko1206 於 10-8-3 18:38 發表
如果佢語言能力強可以係呢方面train up 佢, 我侄女就focus in english, 所以佢學國際音標,始終英文都係好似比較有用,咁你都可以諗下同佢自學邊科language, 文既話你有興趣我可以pm我侄女學果d資料俾你參考下 ...

回覆 1# sylvialee1023 的文章

the information is emailed to you already, hope this can help ^^

原帖由 egg0169 於 10-6-9 13:23 發表
小朋友今年未夠年齡讀K1,但沒有報幼兒班,但他的語言及記憶力很強,請問有冇好的學前班介紹?

2歲幾都係細,雖然佢語言及記憶力很強,但要注意唔好比咁多"培訓班"佢讀。第時一厭倦了,幾叻都無用,因為已經無心讀了。不防搵些邊玩邊學果D,例如話劇嗎?咁頌有用。