用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人叩門maryknoll 有得in?
go

有冇人叩門maryknoll 有得in?

I want to know also.  Anyone can tell?

神話中的聖殿啊! 有d似星矢救雅典娜.
叩門入到去?

有位都唔夠校長同先生d姨媽姑姐麻雀腳或高官分啦.
無知是福

原帖由 brian61950 於 10-6-10 21:21 發表
叩門入到去?

講少左, 仲有教區裹的教友們呢........
教育王國以外之相冊連結已被刪除

回覆 3# brian61950 的文章

形容得好!  現在只有做星矢了!!!
I like skiing!

I also waiting...but I think you're right

上年聽聞只有媽媽或家姐 maryknoll畢業, 但又抽唔中果d先有得interview!

真係未聽過有人叩門入到.
原帖由 cherriemama 於 10-6-11 19:44 發表
上年聽聞只有媽媽或家姐 maryknoll畢業, 但又抽唔中果d先有得interview!

我親戚個女上年派唔到,但因佢識某一位校董,有得比佢interview,但最後都入唔到!

醒目開學勳章 王國長老

哈, 我好鬼鐘意你個比喻 , 大概要有星矢既毅力至攪得掂

幾年前, 我阿姐(maryknoll畢業)話, 校友聚會上, 校長話"哈哈哈, 你地真係唔駛咁早帶個女返黎舊生聚會架, 手抱咁大真係唔駛架, 大d先啦"
有咩implication, 請自己唸

原帖由 brian61950 於 10-6-10 09:21 PM 發表
叩門入到去?

醒目開學勳章

係呀,識人或有關係者都講緊一百幾十個起碼,叩門位得咁少,都唔夠分,所以唔識人都無乜機會有interview,但識人都一樣要同N咁多人競爭㗎。

原帖由 annienorman 於 10-6-15 17:49 發表
我親戚個女上年派唔到,但因佢識某一位校董,有得比佢interview,但最後都入唔到!

即係吾駛諗

情形有d似我明知唔中都期期買六合彩,結果心照,但有份希冀都冇壞呀.

原帖由 winchoy16888 於 10-6-15 19:49 發表
即係吾駛諗
無知是福

原帖由 miffy 於 10-6-15 19:52 發表
等小二, 我識人插班收咗。

識乜野人?超級剎呀人?

插班名校有實力同成績不一定要有人事才可.

但我卻想知派位後, 叩門名校是否一定識人? 因為一定不少人是舊生子女, 又文武雙全, 有人又會認識該校老師, 甚至校長或校董. 就是校長. 一定也有很多很多朋友, 甚至再搭上搭, 請他們幫忙. 根本分配不來. 有人事也難上難, 沒人事的. 如何叩入?

回覆 16# peggyyau 的文章

小二插班唔駛識人,講實力,不少由德望轉來

我識 3個ghs 成功插去mcs p.2, 佢地都係全班考第1 / 2名的叻女 .  

原帖由 MC1128 於 10-6-16 17:28 發表
小二插班唔駛識人,講實力,不少由德望轉來

我叩門失敗了.
~easybring~