用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 組班專區 升k1小朋友自組註冊老師教Letterland Phonics ...
go

升k1小朋友自組註冊老師教Letterland Phonics [複製鏈接]

我個大女以前跟過呢個老師,佢以前教過國際學校亦教過傳統名校,有唔少名校學生跟佢學phonics及reading,我個大女都係k1開始跟佢學,入左DGS都無問題。我個大女的經驗,如果暑假開始一星期一堂,k1冬天就開始可以自己讀英文書。而家到我個細女想搵人自組學phonics,如有興趣請pm。

地點:九龍灣
語言:英語
收費:每人$250
每組人數:2-3人

vinci_lo
   0    0    0    0

你好~請問你細女也是9月讀k1的嗎? $250是多長時間呢?一堂嗎?時間安排怎樣?謝謝

你好~請問你細女也是9月讀k1的嗎? $250是多長時間呢?一堂嗎?時間安排怎樣?謝謝

我囡囡今年9月都升k1,我都知以上問題?

係咪$250一堂?

對不起,無講幾長時間。

我剛剛再問老師,跟我以前大女一樣每堂一小時,頭十分鐘係溫習唱letterland歌時間,如果有小朋友遲到都唔會學唔到新野。但準時到就可以多聽講英文唱吓歌。

接著,letterland故事時間,認識letterlander,認識個英文字母個音,跟住係活動時間,每次活動不同,目的係鞏固新學個音,大概係咁!

vinci

我想補充一下係呢個老師唔單止教佢地phonics及reading,間中會分享對我地子女的個別建議,讓我們可以就住自己的小朋友性格去幫佢地溫習。就因呢個point,我個大女而家仲跟緊佢學英文!

vinci

對!我個細女9月k1,$250一小時…

我還想問一下~地區在哪裡?
需要買教材的嘛?

可以發送詳細的時間表給我嗎?
一周上多少天?

老師在九龍灣。我打算一星期上一堂,您的孩子也是九月k1嗎?

原帖由 vinci_lo 於 10-6-14 15:55 發表
老師在九龍灣。我打算一星期上一堂,您的孩子也是九月k1嗎?

請查看您的私人訊息,我想通您聯絡,我有興趣參加,thx

自組phonics班

Hong Kong Island 有冇?

原帖由 vinci_lo 於 10-6-11 05:42 發表
我個大女以前跟過呢個老師,佢以前教過國際學校亦教過傳統名校,有唔少名校學生跟佢學phonics及reading,我個大女都係k1開始跟佢學,入左DGS都無問題。我個大女的經驗,如果暑假開始一星期一堂,k1冬天就開始可以自己讀英文書。 ...

我有興趣參加,請查看您的私人訊息

can u send me the details...thanks...

My girl will be in K2 this September, not K1.  Can I have more information about the teacher so that I can contact her myself?

原帖由 raybell 於 10-6-15 12:32 發表
can u send me the details...thanks...

I know some of her students come from SKH and St Paul Co Ed, but I'm not sure where they're having their class.  Anyway, I've left the contact no. of the teacher, you may directly ask her about it!

vinci lo

原帖由 musicien 於 10-6-14 20:13 發表
Hong Kong Island 有冇?

我有興趣呀, 可否pm我詳情呢? thanks!~

Can you pm the contact to me as well ?  Thanks.

我的囡囡九月讀K1
我都十分有興趣這一班
請聯絡我呀

我有興趣, 可否pm我詳情呢? thanks!
‹ 上一主題|下一主題