用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

waiting list [複製鏈接]

5 june 後有冇 waiting list have interview successful?
   0    0    0    0

昨天 ok 咗, 交埋學費.

?? day interview

有,今個星期二收到電話,星期四去見校長,即刻知道得唔得,然後到我地決定係咪交留位費...

應該話waiting list收到電話,叫埋你拿支票,好大機會收你個小朋友...
原帖由 Tammy.Lai 於 10-6-11 13:55 發表
?? day interview
我家有三寶

王國長老

恭喜

我囡囡今日去second in, 同時間仲有兩個小朋友一齊in,好幸運,囡囡最後成功入選,已交九月份學費. 家長同小朋友都無見校長,見完囡囡既老師一見我就話剛才囡囡同其他小朋友玩遊戲時表現得好有領導才,懂得指揮及帶領其他小朋友點樣玩,跟住問我如何認識優才及小朋友有乜才能,接著就話已決定收囡囡。 在此多謝各位優才家長鼓勵及給予貼士。:loveliness:

小猴子,

歡迎你加入優才大家庭。

原帖由 小猴子 於 10-6-12 16:33 發表
我囡囡今日去second in, 同時間仲有兩個小朋友一齊in,好幸運,囡囡最後成功入選,已交九月份學費. 家長同小朋友都無見校長,見完囡囡既老師一見我就話剛才囡囡同其他小朋友玩遊戲時表現得好有領導才,懂得指揮及帶領其他 ...

星期一而第二次面試,不過老師說18號才知道, 是否已經無希望啦

(明明電話上說帶埋支票, 如今卻........

王國長老

原帖由 babyone1 於 10-6-14 20:51 發表
星期一而第二次面試,不過老師說18號才知道, 是否已經無希望啦

(明明電話上說帶埋支票, 如今卻........

亦未必落選, 或者在做最後挑選, 祝好運!

我星期一接到電話,星期五SECOND INTERVIEW ... 會唔會機會細D

我都係星期一接到電話, 星期五去 interview, 希望得喇.

回覆 7# 中天英 的文章

我想問下... 点解到這個时候, 仲有得interview (For 2010-201年度), 不是在上年时,完成收生程序..

I think some students released the seat after June 5 Lucky Draw. GT will interview the waitlist students.

Thank you so much !!!

原帖由 wkceci 於 10-6-18 12:23 發表
I think some students released the seat after June 5 Lucky Draw. GT will interview the waitlist students.

原帖由 wkceci 於 10-6-18 12:23 發表

乜註冊咗GT嘅學生唔係自動放棄大抽獎架咩?咁點會有大抽獎後放棄GT學位嘅學生?

反而係,我有兩個朋友都係GT waiting list,所以有得參加大抽獎,由於兩個朋友大抽獎都抽到好學校,所以GT呢兩日搵佢哋interview,佢哋都reject咗GT。

回覆 15# fongyuen 的文章

我都好想知点解,

I also heard from some of my friends that they have given up the seats too.  Mainly because of the direction of school has been changed a bit...they are not that happy learning when compared with years ago.  May be they have to strike for better public exam result.  My friend said that these information is heard from the parents of existing primary students.

Is it the fact.....less joy and more excellence..?

乜註冊咗GT嘅學生唔係自動放棄大抽獎架咩?咁點會有大抽獎後放棄GT學位嘅學生?

我都想知 ..... 是否轉去第2間直資 ?
有冇前輩解答 ?

原帖由 fongyuen 於 10-6-19 21:05 發表

反而係,我有兩個朋友都係GT waiting list,所以有得參加大抽獎,由於兩個朋友大抽獎都抽到好學校,所以GT呢兩日搵佢哋interview,佢哋都reject咗 ...

已在GT留位嘅學生當然係自動放棄大抽獎。
按照舊年的經驗,優才會在大抽獎之後才安排已留位的學生註冊和交九月份學費。因為大抽獎之後,多數家長已經選定學校,可以減少學位被浪費的機會。沒有註冊等同放棄學位,所以現在開始call waiting list。同樣,知道大抽獎結果後也來second in 的家長,應該是真的有誠意入讀的,無謂second in 後又放棄,浪費大家時間。

‹ 上一主題|下一主題