用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 10-11年度小一生報到
go

10-11年度小一生報到

大家好!我個囡剛獲派這間小學,多多指教!

原帖由 suetlam 於 10-6-9 13:41 發表

恭喜!

原帖由 suetlam 於 10-6-9 13:41 發表

蕎蕎媽:

妳好!恭喜妳囡囡將會進入仁紀大家庭:)

請問妳或其他初小家長有沒有興趣要小一至小三的部分舊書,如常識、數學、音樂、倫宗等?小一小二各式試卷呢?

csy_ma,

謝謝妳! 我有興趣呀! 請問可以怎樣聯絡妳呢!

蕎蕎媽上

原帖由 csy_ma 於 10-6-11 10:16 AM 發表

蕎蕎媽:

請問妳或其他初小家長有沒有興趣要小一至小三的部分舊書,如常識、數學、音樂、倫宗等?小一小二各式試卷呢? ...

Thank you, Lucy

原帖由 lucy 於 10-6-9 04:55 PM 發表

恭喜!

原帖由 csy_ma 於 10-6-11 10:16 發表

蕎蕎媽:

請問妳或其他初小家長有沒有興趣要小一至小三的部分舊書,如常識、數學、音樂、倫宗等?小一小二各式試卷呢? ...

蕎蕎媽:

我的PM系統失靈,開不了,只能看題目

也不知我發出的PM妳能否接收到?我寫了聯絡電話於題目上,郵件內有我的電郵,如妳不能收到,請PM妳的給我,但請在題目上寫上聯絡方法,謝:)

原帖由 TAOTAOLEE 於 10-6-11 14:09 發表

CSY_MA:
我囝囝升小二, 有興趣想參考吓試卷呀, 可否給我呢?

TAOTAOLEE:

我先把試卷借給妳,然後再給蕎蕎媽吧?

請pm我在題目上寫上妳囡囡的名字和班級,我請女兒轉交給妳小朋友好嗎?(不過我原打算處理了她的試卷,請她轉交可能引致她的反對,乎如是,則請諒)

原帖由 TAOTAOLEE 於 10-6-13 11:03 發表

CSY_MA:
麻煩請收PM.

TAOTAOLEE :

不好意思!我今天才看到,本周內請我囡轉給妳小朋友,她轉了以後我再告訴妳?

原帖由 suetlam 於 10-6-11 13:33 發表
csy_ma,

謝謝妳! 我有興趣呀! 請問可以怎樣聯絡妳呢!

蕎蕎媽上

蕎蕎媽:

仍未見妳聯絡我?

我趕於下月初派小五新書前清理舊書,妳如有興趣,可否先要舊書?如沒有,又沒有人有興趣的話,我就會整理給廢紙回收箱了。

csy_ma

唔好意思呀!
剛過去兩天冇機會上網,同埋我沒有收到PM呀!
我現在PM你,同埋留下我的聯絡電話,謝謝!

蕎蕎媽

原帖由 csy_ma 於 10-6-14 10:34 AM 發表

蕎蕎媽:

仍未見妳聯絡我?

我趕於下月初派小五新書前清理舊書,妳如有興趣,可否先要舊書?如沒有,又沒有人有興趣的話,我就會整理給廢紙回收箱了。 ...

大家好, 我囝囝都派左呢間小學呀, 請多多指教!!!!!!!!

Hi! 雋雋B

唔知道我個囡凱蕎同雋雋會唔會同一班呢?
:loveliness:

蕎蕎媽

原帖由 雋雋B 於 10-6-15 03:32 PM 發表
大家好, 我囝囝都派左呢間小學呀, 請多多指教!!!!!!!!

我都報到先,女女又係9月會讀仁紀,不過我都算係舊生家長,因仔仔係呢間小學畢業,大家努力

原帖由 amysnlee 於 10-6-17 13:47 發表
我都報到先,女女又係9月會讀仁紀,不過我都算係舊生家長,因仔仔係呢間小學畢業,大家努力

Amysnlee:

在升中那邊都見妳的蹤影了,謝妳的分享

TaoTaoLee:

這幾天玩得太疲累,昨晚才找回P2的試卷,囡囡基本上答應了明天轉給妳個囝。但其實有不只一位升小二家長PM給我,謂對此級試卷有興趣,之後可不可以請她們直接跟妳PM商討?

原帖由 TAOTAOLEE 於 10-6-17 21:17 發表

ok, 當然無問題啦, 大家pm聯絡便可.
(但請問試卷最後是否需要交還給妳囡囡呢?)

TAOTAOLEE:

我囡頭先打電話黎提我帶野俾佢時,話已經俾咗妳個囝了。原來妳個囝果班英文係我囡既班主任教既,咪好好囉 我囡響低年班果時,好少高年級既老師會教佢地主科,不過好彩都遇到好好既老師。妳地響小一就俾嚴謹又和善既老師教,個訓練應仲好過我囡細果時?

基本上,我係諗住處理咗d試卷既(雖然我地會將佢英文卷某d錯既試題打落黎,每次考試前都俾佢做返),所以唔駛俾返我勒,妳用完咪響學期尾時轉俾蕎蕎媽囉,到時佢先有用?