用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 TSL 第2場簡介會 (中文) 已滿
go

TSL 第2場簡介會 (中文) 已滿

醒目開學勳章

10分鐘已經滿額
還有第1場英文還有位

醒目開學勳章

How do you know?

另外想問, 係咪 成功submit = 有位??

醒目開學勳章

最後一個畫面,會說成功,郵寄ticket
而我再替朋友申請時,第1個畫面,已REMARK 中文那場FULL了
所以只能替朋友申請了第1場
但剛剛再上時卻沒有出現FULL的字樣
所以都唔知是怎樣
總之快

原帖由 mat媽 於 10-6-11 14:27 發表

醒目開學勳章

原帖由 ziyi 於 10-6-11 14:33 發表
最後一個畫面,會說成功,郵寄ticket
而我再替朋友申請時,第1個畫面,已REMARK 中文那場FULL了
所以只能替朋友申請了第1場
但剛剛再上時卻沒有出現FULL的字樣
所以都唔知是怎樣
總之快

...

我按 "submit"後, 出左 error畫面, 再入, 佢話唔可以重入, 因為之前已 submitted successfully....

即係點????

醒目開學勳章

原來未FULL, 但之前因太多人同時申請,所以出現了FULL 的ERROR
打電話去問,說如果因此報了英文,可以再報,然後打電話CANCEL之前英文的申請

所以最好打電話去問,是否要重報

原帖由 mat媽 於 10-6-11 14:40 發表

我按 "submit"後, 出左 error畫面, 再入, 佢話唔可以重入, 因為之前已 submitted successfully....

即係點????

醒目開學勳章

每次input 完d資料都有error, 又要backward, 做左好多次, 都唔知會唔會當double registration.

醒目開學勳章

係啊,我在第1個畫面input去第2個畫面confirmed資料都要reflash了幾次,但好彩最後sumbit時沒有問題

否則我都怕

原帖由 yeemelody 於 10-6-11 14:54 發表
每次input 完d資料都有error, 又要backward, 做左好多次, 都唔知會唔會當double registration.

醒目開學勳章

佢網頁說是先刑先得,應該成功代表有位啦

原帖由 mat媽 於 10-6-11 14:27 發表

醒目開學勳章

我submit 時都有error 呀!!!

原帖由 ziyi 於 10-6-11 15:02 發表
係啊,我在第1個畫面input去第2個畫面confirmed資料都要reflash了幾次,但好彩最後sumbit時沒有問題

否則我都怕

醒目開學勳章

最好打電話去問啦
不過電話都好busy
我同朋友轉返中文時,學校的人回答要先申請中文,再打電話cancel英文
到我申請了中文時,打電話去,都打了6~7次才通

原帖由 yeemelody 於 10-6-11 15:05 發表
我submit 時都有error 呀!!!

醒目開學勳章

中文已再次full了.

醒目開學勳章

我想這次是真的吧
不會再出現因系統故障的error
都很快..1個半小時未夠

原帖由 yeemelody 於 10-6-11 15:15 發表
中文已再次full了.

I cannot access the web page, network error....perhaps it's too busy and cannot handle so many requests at a time.

Probably have to watch the video of the briefing session on the web later

我fd mon1早已經保住幫佢女報名int 已經排到4xx
原帖由 ziyi 於 10-6-11 14:17 發表
10分鐘已經滿額
還有第1場英文還有位

醒目開學勳章

原帖由 ShinTeresa 於 10-6-11 16:12 發表

Sorry... 唔係好明???

咩 4xx??? 係咪 TSL 有個 no. 俾呀?

醒目開學勳章

我相信你講的是2010-11年second interview
另一個topic上的報料是over 700個人申請

但呢度說的是2011/12年簡介會

原帖由 ShinTeresa 於 10-6-11 16:12 發表

website上寫不可帶小朋友,但無人可以幫我睇住囡囡,請問之前有無人試過帶小朋友去架?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

醒目開學勳章

2個session都full了.

勁過譚校長演唱會.....
有冇黃牛飛炒呀.... (說笑, 不喜勿笑)

"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

very angry!! try to click the 'Apply now' many many times (started from 1:58). I thought the server was down cos too many people browsed the web site. But finally (after I read this thread),  I found out that my company may block the web page and that's why error page was displayed every time when I click the 'Apply Now' button!!