用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門-紅馬
go

叩門-紅馬

有冇家長記得, 紅馬幾時會通知第一次的面試時間?

表上說18日前寄信,19日面試。
大家要留意信箱了。

我有點擔心萬一書記唔見左我份叩門表, 咁點算?

原帖由 double 於 10-6-14 00:27 發表
有冇家長記得, 紅馬幾時會通知第一次的面試時間?
[

去年我仔仔都有叩門成功。只要裝備好小朋友便OK!!

醒目開學勳章

請問面試形式點樣?

原帖由 yippf 於 10-6-14 14:03 發表

原帖由 yippf 於 10-6-14 14:03 發表

點樣裝備呀? 可否分享一下?

原帖由 share123 於 10-6-14 14:39 發表

點樣裝備呀? 可否分享一下?

紅馬很公平,每位學生都見。
去年分 First in & second in
First in: 約30位老師分別一個上午便 in 哂約300applicants 約5mins/one applicant + parents
用答題計分方法,多考慮小朋友能力及表現,"西"選約40 applicants 入second in.
Second in;見校長 及 家校會代表
兩次 interview 先見考生再一起見家長
裝備考生:有禮貌
               唔識唔重要,董得說我唔識,請老教導。
               當然識答最好。
Second in 家長須知多一些紅馬.....mission教學理念,點解選擇此校,如何教導子女等等.....祝大家好運,成為紅馬一份子!!!!

我想知first round interview會問家長問題嗎?

First in: 約30位老師分別一個上午便 in 哂約300applicants 約5mins/one applicant + parents
用答題計分方法,多考慮小朋友能力及表現,"西"選約40 applican ... [/quote]

今日收到信啦. 想問面試會問小朋友及家長什麼問題?
原帖由 Derek_Mummy 於 10-6-16 00:37 發表
我想知first round interview會問家長問題嗎?

First in: 約30位老師分別一個上午便 in 哂約300app ...