用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 YORK 究竟有幾多外籍老師在校 ?
go

YORK 究竟有幾多外籍老師在校 ?

每校舍應有1-2個外籍老師,  今日星期六外籍老師係唔駛返工架, (我不是讀york的家長 , 但我以前是york 的staff)

原帖由 Pertra 於 10-6-14 21:30 發表
甘就奇怪,YORK 學生甘多, 甘少NET TEACHER ?
成日話YORK 小朋友英文勁, 但對 NET 時間好似 25 mins, 夠夠? YORK 所有的雜費加埋學費仲貴過 International school, 為何請多些 NET ?

...

其實每間校舍有1-2個 net teacher , 每個校舍有唔同級別, 例如:am班只得k1 & k2 , pm班得k1 & k3 , 好似以前14號校舍每一晝得6班, 佢都係得一個net teacher , 咁如果每班每堂上25 mins , 咁佢每間校舍放2個net teacher 係ok wor , 更何況佢唔止得一個校舍 , d net teacher 可以調動上堂 , 其實25 mins 夠唔夠&貴唔貴真係見人見智 , 因為我覺得小朋友返學唔止學英文 , 一日返3個鐘頭學 , 仲有好多其他野學 , 我就唔會放哂係學英文度, 純粹個人意見

Although York does not have much NET teachers, it has very good methods to teacher English (done by local teacher plus NET teacher).
原帖由 Pertra 於 10-6-14 21:30 發表
甘就奇怪,YORK 學生甘多, 甘少NET TEACHER ?
成日話YORK 小朋友英文勁, 但對 NET 時間好似 25 mins, 夠夠? YORK 所有的雜費加埋學費仲貴過 International school, 為何請多些 NET ?

...