用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘窩打老道基督教中心幼稚園
go

九龍塘窩打老道基督教中心幼稚園 [複製鏈接]

我囝囝將於今年九月返N1,想問下有冇媽咪已經做咗校服呢? 如果有,唔知係未一定要去"金倫"做呀? 同埋大概幾多錢和幾耐時間呢?  我問過屋企附近D做校服公司,佢地只係做小學同中學。

唔該晒  ^ v ^
   0    0    0    0

I will buy in "金倫" soon.

我見九龍城都有...不過未問幾多錢!

唔洗著校服, 夏天著圍裙, 冬天著運動服, 佢地上到k班先會有校服著

多謝您地回覆。

Tracycano: 請問妳係九龍城那裏見到呢?我可以去問一問再update大家。

Goofy_bb: 我都以為唔駛,但係今年學校俾個張校服式樣係一套白色o既校服,仲提供左金倫個地址tim

原帖由 mantaoma 於 10-6-15 16:27 發表
多謝您地回覆。

Tracycano: 請問妳係九龍城那裏見到呢?我可以去問一問再update大家。

Goofy_bb: 我都以為唔駛,但係今年學校俾個張校服式樣係一套白色o既校服,仲提供左金倫個地址tim ...

咁我估係K1而家著緊既運動服.你去之前最好打電話問下有無SIZE 先

喺獅子石道..近衙前圍道....有兩至三間店鋪賣幼稚園/小學校服....

原帖由 mantaoma 於 10-6-15 16:27 發表
多謝您地回覆。

Goofy_bb: 我都以為唔駛,但係今年學校俾個張校服式樣係一套白色o既校服,仲提供左金倫個地址tim ...

我已經幫囝囝買咗校服啦。最初我都以為係圍裙,但係金倫嘅姐姐話今年9月預備班校服轉咗喎,唔用圍裙啦,要買整套校服,即係裇衫/白短褲+運動衫/短褲+秋褸,如果我無記錯,total 好似$245。 仲有白色皮鞋同埋波鞋未買,我諗等開學前先買鞋,小朋友D腳大得好块!

至於九龍城獅子石道果兩間校服鋪,我無問過,不過我見唔到佢地門口有掛「中心」嘅校服出嚟...
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

Mine is a girl. Just bought the uniform last satuarday.  I only bought 1 set of uniform and 1 set of P.E. uniform which cost me $290.  (a bit expensive than boy's)

我諗我會7月頭去買校服....

終於幫阿女係金綸買咗一套校服啦....盛惠$308 (因買多一對襪仔)....貴就貴d,不過都幾靚呀!
‹ 上一主題|下一主題