用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請幫忙
go

請幫忙

這間中心,我留意到佢地啲導師流失得很嚴重,包括有pst, st, ot 或pt,經常請唔到人,常見佢地登報請人。導師不穩定亦是影響其質素,及影響學生嘅訓練進度。

原帖由 pigbb 於 10-6-15 22:23 發表
我兒有自傾,請問知否屯門井財街中華基督教會香港區會特殊幼兒中心好嗎?

原帖由 yeeyeemum 於 10-6-15 22:39 發表
這間中心,我留意到佢地啲導師流失得很嚴重,包括有pst, st, ot 或pt,經常請唔到人,常見佢地登報請人。導師不穩定亦是影響其質素,及影響學生嘅訓練進度。

...

你的資料並不正確
只係ST請唔到人, 其他都做咗好耐
今年起亦將ST服務外判
BTW, 好少媽媽會留意報章請導師......

原帖由 pipi331 於 10-7-15 22:30 發表

教育界通常都系果幾份報紙登廣告, 要睇唔難.

good point - 咩原因要睇?
如果係想知間學校師資, 適合自己孩子與否, 會用呢個方式嗎?

係喎....又有道理喎..... 我自己就忙亞仔d野都忙都一頭煙...其實即係邊份報紙或網頁呀?

yeeyeemum, 你係吾係導師/治療師,而你仔仔又有特殊需要呢? 如果係,你仔仔真係好幸福呀 !

原帖由 ellawyc 於 10-7-16 13:46 發表

good point - 咩原因要睇?
如果係想知間學校師資, 適合自己孩子與否, 會用呢個方式嗎?