用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 華德上午vs九龍灣聖若翰天主教
go

華德上午vs九龍灣聖若翰天主教 [複製鏈接]

我個仔叩到自行間華德上午,除了校舍,九龍城升中網,校風和派位都幾吸引。只是英文書用New Magic較淺。
而派去的九龍灣聖若翰天主教,從bk和老師囗中都話好。英文書用Longman,升中觀塘網。
個仔英文唔錯,但又心儀九龍城升中網,比你揀邊間呢?
   0    0    0    0
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

原帖由 foster_ma 於 10-6-16 11:09 發表
我個仔叩到自行間華德上午,除了校舍,九龍城升中http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=77&cb=11224464&n=a136fd04網,校風和派位都幾吸引。只是英文書用New Magic較淺。
而派去的九龍灣 ...

揀華德
再在外進修英文

多謝各位的意見!

我都想知道這兩間學校唔計升中網....
邊間會比較好呢?
聖若翰好似都係兩文三語.....有手語學....普通話教中文.....
[

回覆 1# hellololo 的文章

手語只有一班,好難入!

回覆 1# Johnny@Klnbay 的文章

明白.....但唔係個個學生會有機會學嗎?
又唔會有分班試.....
如何會入到手語班呢?
[

我問過是抽籤入的,得一班,冇得揀。
另新學年起,不再分精英班。

原帖由 hellololo 於 10-6-22 00:25 發表
明白.....但唔係個個學生會有機會學嗎?
又唔會有分班試.....
如何會入到手語班呢?
‹ 上一主題|下一主題