用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 別選沙田保良局王X豪小學入到喊3聲
go

別選沙田保良局王X豪小學入到喊3聲

學校處理嚴重有問題,我小朋友自覺無生存空間,話想自殺想死。

被人偷野,破壞文具,老師無認真去查,回覆話係家長責任無為我仔文具寫名,難道我無寫名d

野就可以被偷同破壞嗎?

係學校被人搶麵包同被同一人多次整跌,老師認為係我小朋友既問題,我仔同我講佢好信任個  

個老師,我仔仔覺得好傷心,佢唔想再生存。

希望你們能幫忙,我小朋友現在先得7歲,我好怕佢出事。

有無諗過轉校???小朋友咁樣返學會好唔開心架, 試吓轉第2d唔熱門嘅可能會好d架。
之前仲諗住佢係我叩門嘅其中一個選擇(因為見佢網頁d設施好吸引我), 不過見到另一個媽咪曾經講過d老師會鬧小朋友低能白痴之後, 我就改變主意啦

我會轉校丫

原帖由 babytai 於 10-6-14 21:03 發表
有無諗過轉校???小朋友咁樣返學會好唔開心架, 試吓轉第2d唔熱門嘅可能會好d架。
之前仲諗住佢係我叩門嘅其中一個選擇(因為見佢網頁d設施好吸引我), 不過見到另一個媽咪曾經講過d老師會鬧小朋友低能白痴之後, 我就改 ...

係丫  小朋友係學校對老師時間比家長長  所以好影響小朋友   我係到發表係唔想其他小朋友入錯校  希望你的小朋友選到一間好學校  願主祝福你小朋友有健康快樂的成長

原帖由 pccmama 於 10-6-14 22:05 發表
點解唔同校長投訴呀, 試下同校長講, 睇下佢幫唔幫到你.  我仔的老師之前又係有d問題, 一打去校長處, 個老師d態度即刻轉晒, 不過我地唔同學校.  你可以試下 ...

老師有校長撐,老師校長一起"hea",無用架。

原帖由 cecicheung 於 10-6-14 21:56 發表

係丫  小朋友係學校對老師時間比家長長  所以好影響小朋友   我係到發表係唔想其他小朋友入錯校  希望你的小朋友選到一間好學校  願主祝福你小朋友有健康快樂的成長 ...

支持!因為如果老師係咁, 佢哋對亞仔的態度一定唔方好, 亞仔會好慘!

原帖由 cecicheung 於 10-6-14 21:56 發表

係丫  小朋友係學校對老師時間比家長長  所以好影響小朋友   我係到發表係唔想其他小朋友入錯校  希望你的小朋友選到一間好學校  願主祝福你小朋友有健康快樂的成長 ...

多謝你的祝福...唔知係咪整定, 迦密唔收, 本來今日去陳元喜面試, 今朝仲收到沙官約下星期一面試, 但係好唔好彩, 我小朋友今日証實感染手足口病...所以今日無去面試, 醫生話要7-10日先好返, 到下星期一唔知完全康復未, 可能個天註定要我入返派位個間 (美林), 不過唔緊要, 我相信佢地係宗教學校應該會有愛心d嘅...哈哈哈
麻煩你(搭埋單)...祝福我小朋友快d康復呀...唔該...幫個忙...hehe

原帖由 babytai 於 10-6-14 23:18 發表

多謝你的祝福...唔知係咪整定, 迦密唔收, 本來今日去陳元喜面試, 今朝仲收到沙官約下星期一面試, 但係好唔好彩, 我小朋友今日証實感染手足口病...所以今日無去面試, 醫生話要7-10日先好返, 到下星期一唔知完全康復 ...

祝福你同你的小朋友啦!其實BK家長們咁關心自己的小朋友, 無論小朋友喺邊度讀, 都有好的將來LA!

原帖由 loveyingying 於 10-6-14 23:31 發表

祝福你同你的小朋友啦!其實BK家長們咁關心自己的小朋友, 無論小朋友喺邊度讀, 都有好的將來LA!

其實BK  d  媽媽們  好關心自己仔女  同樣都關心  其他媽媽  所以我發表係想今年K3  班 BB  唔好選錯學校

原帖由 babytai 於 10-6-14 23:18 發表

多謝你的祝福...唔知係咪整定, 迦密唔收, 本來今日去陳元喜面試, 今朝仲收到沙官約下星期一面試, 但係好唔好彩, 我小朋友今日証實感染手足口病...所以今日無去面試, 醫生話要7-10日先好返, 到下星期一唔知完全康復 ...

係ar  咁你有冇醫生信証明ar  你先打去個d約你面試既學校  比佢知道你有誠意  祇不過感染手足口病  唔想傅染到其他人  比佢知你係有責任既家長  希望你小朋友快 d 好番啦  之後小一搞手續重要行黎行去  媽媽你都要+油

原帖由 loveyingying 於 10-6-14 22:39 發表

支持!因為如果老師係咁, 佢哋對亞仔的態度一定唔方好, 亞仔會好慘!

係架  係架   老師唔好  好煩架  我有聽過有同學仔媽咪講  佢個仔比人鬧  無腦  弱智  我聽都聽到心痛

呢間學校喺邊架?
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

原帖由 suetyuki 於 10-6-15 01:00 發表
呢間學校喺邊架?

沙田大圍

oic, my daughter is so lucky,she is net91
原帖由 cecicheung 於 10-6-15 01:02 發表

沙田大圍
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

原帖由 suetyuki 於 10-6-15 01:07 發表
oic, my daughter is so lucky,she is net91

咁咪好lo~   希望你小朋友有快樂的學校生活

thank you
原帖由 cecicheung 於 10-6-15 02:53 發表

咁咪好lo~   希望你小朋友有快樂的學校生活

原帖由 cecicheung 於 10-6-14 23:52 發表

係ar  咁你有冇醫生信証明ar  你先打去個d約你面試既學校  比佢知道你有誠意  祇不過感染手足口病  唔想傅染到其他人  比佢知你係有責任既家長  希望你小朋友快 d 好番啦  之後小一搞手續重要行黎行去  媽媽你都 ...

我有打電陳元喜呀..問佢係咪琴日唔去就無得補約時間in, 佢話係喎...我都同佢講左我小朋友係手足口病架啦,不過佢應該都唔會理我..咁我唯有同佢講...唔好意思啦, 你少左一個好選擇...(哈哈哈)

貢獻勳章

原帖由 cecicheung 於 10-6-14 20:10 發表
學校處理嚴重有問題,我小朋友自覺無生存空間,話想自殺想死。

被人偷野,破壞文具,老師無認真去查,回覆話係家長責任無為我仔文具寫名,難道我無寫名d

野就可以被偷同破壞嗎?

係學校被人搶麵包同被同一人多次整跌,老師認為係 ...

同意轉校,我個女在興趣班見到有托管班見老師罰學氐企,她也不肯俾我去o個度報名,不過o個度有職員去小學接個女,我一定要報呢間,咁我去了解,人地即刻解釋罰學生的原因,也不用隱瞞,她仲話好少咁,家長也知,小朋友也識講,仲同我個女說老師是不會罰乖孩子

王x豪的老師無處理先是重點,寫了名都可以偷ar!

babytai~
good luck~~我相信有基督教背景的學校會好好多
用教理去做教學宗旨~~

babycherry, 好會架, 一定要對學校有信心先得, 睇完cecicheung講完, 我都要為佢每樣野加返個名先得...

babytai,

希望你囡囡快D好番! 小朋友健康最緊要!!