用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 考完試啦。。大家戰績如何?
go

考完試啦。。大家戰績如何?

考得如何??

p3全科9字頭,不過呢期考試唔知係咪試卷淺了,平時每科约5個同學取9x,但今次竟然有10幾個同學有9x,咁我仔係退步了。

即你認為要攞100分才滿意 ?

原帖由 10101010 於 10-6-15 18:31 發表
p3全科9字頭,不過呢期考試唔知係咪試卷淺了,平時每科约5個同學取9x,但今次竟然有10幾個同學有9x,咁我仔係退步了。

醒目開學勳章 王國長老

中英常暫時平均分都 90 或以上, 係數學一科維持原判, 同我預計一模一樣

唯一係英文真係有進步, 希望可以 keep 住喇
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

囡囡P.2派晒卷,老師好快手@@
全部9字頭,最高常識99,
中文,數學95,最低英文93.5
之前幾辛苦都係值得^^

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 miffy 於 10-6-15 21:38 發表
wow~~ 咁你地個個都有全級頭十名囉, 勁呀~~

我仔只有英文一科有9字頭, 可以全級頭十名~~

我個女無可能係全級頭十名....
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

最高數學100,最低英文91仔仔粗心將條例題當答案照抄 ,平時英文科緊次於數學

醒目開學勳章

囡囡學校競爭好大,囡囡上學期平均分95考第二,
同考第一果個差0.1分
今次驚會跌出五名,不過唔緊要,儘左力就好
唔理LU~只知暑假儘情去玩

原帖由 miffy 於 10-6-15 21:38 發表
wow~~ 咁你地個個都有全級頭十名囉, 勁呀~~

我仔只有英文一科有9字頭, 可以全級頭十名~~

原帖由 overview 於 10-6-15 20:03 發表
即你認為要攞100分才滿意 ?
吓!我諗你誤會了,我唔需要我仔攞100分,我嘅意思係佢雖然有9字頭,但呢個分數已結跌出全級50以下,比起之前嘅成績,佢真係退步咗好多

今次考試, 係分數上係退步左.  但我好滿意, 因為佢其實係進步中.  我冇得睇返佢D考試卷, 但老師話我知, 佢語文(中/英文)好大膽用平時我唔覺意教佢既詞彙或技考, 雖然文法不完全正確, 字又可能寫/用錯, 所以不能不扣分, 但老師好欣賞佢勇敢創作同嘗試, 比佢好多創意分.  

數學上學期只計加減數, 雖然拿到9X分, 但我都已經見到危機.  下學期真係大災難, 測驗跌到得6X分.   但今次考試拿到8X分, 亞女話老師點名話佢有最大進步, 我都好滿意, 只是還需多多努力.

全部科目都攞到8X或9X, 名次一定唔高, 但一齊已塵埃落定, 下學再努力加油!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

yuenwa
你咁快考完既.. 我阿女都係今日岩岩考完..
佢都好叻女喇......

我.. 未有咁快知.. 點都好, 都成定局... 依加只係想勁玩...

原帖由 Little_cy 於 10-6-15 23:26 發表
yuenwa
你咁快考完既.. 我阿女都係今日岩岩考完..
佢都好叻女喇......

我.. 未有咁快知.. 點都好, 都成定局... 依加只係想勁玩...

Little_cy,

如果我個女都讀你個女個間, 我直投唔會同佢溫書, 因為唔使考第一, 不過不失第日就直升中學.

所以我真係心大心細同個女轉校.  但係咁既成績, 又點轉

大家明年再加油!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

你地就好啦,個個都有進步。我個女淨爭英文卷未派,但係數學就退曬步。其他都無進步,只係keep倒成績。真係好擔心。

原帖由 yuenwa 於 10-6-15 23:39 發表

Little_cy,

如果我個女都讀你個女個間, 我直投唔會同佢溫書, 因為唔使考第一, 不過不失第日就直升中學.

大家明年再加油! ...

我女成績都比上次進步了不小,我真係好開心, 希望佢可以 KEEP 住。

我是路人甲,看見文章內的分數都是九十或以上,其他人都要肅静.迴避

係呀, 如果想係全級排名在30前, 大多學校既平均分都要有9字 !

原帖由 0927 於 10-6-16 18:29 發表
我是路人甲,看見文章內的分數都是九十或以上,其他人都要肅静.迴避

yuenwa
你個女都好叻啦, 有8x 同 9x... 大家一齊努力
原帖由 yuenwa 於 10-6-15 23:39 發表

Little_cy,

大家明年再加油! ...

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 overview 於 10-6-16 19:01 發表
係呀, 如果想係全級排名在30前, 大多學校既平均分都要有9字 !

所以我囡囡可以行埋一二角