用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際基督教優質音樂中學暨小學 唔見咗張"樂器價錢表", Please help! ...
go

唔見咗張"樂器價錢表", Please help!

我老公丟失了張"樂器價錢表", 請問有冇人可以告訴我如果經學校買以下樂器要多少錢呢?  謝謝!

1. 古典結他
2. 小號
3. 長笛
4. 單簧管
5. 雙簧管
以諾BB 於2004 年3 月18 日出世, 歷歷細佬在2006年10月12日出世, 他們是天父賜我的寶貝! 一家四口很幸福啊, 真是在地若天呢!!

原帖由 LoveYiLok 於 10-6-17 09:57 發表
我老公丟失了張"樂器價錢表", 請問有冇人可以告訴我如果經學校買以下樂器要多少錢呢?  謝謝!

1. 古典結他
2. 小號
3. 長笛
4. 單簧管
5. 雙簧管

古典結他約$1200 Yamaha
小 號 約 $3700 Yamaha Y2335
        約 $5400 Bach TR300
長 笛 約$2900 Yamaha YFL221
單簧管約$3000 Yamaha YCL250
雙簧管約$9200 Yamaha YOB241

多謝哂妳呀, LokLok2!
以諾BB 於2004 年3 月18 日出世, 歷歷細佬在2006年10月12日出世, 他們是天父賜我的寶貝! 一家四口很幸福啊, 真是在地若天呢!!

原帖由 LoveYiLok 於 10-6-17 12:04 發表
多謝哂妳呀, LokLok2!

不用客氣,大家的小朋友在同一所學校讀書,應該互相幫忙的。
這幾樣樂器是否你考慮列中呢?我也煩惱為小兒選那樣樂器,好似到期要交表了,我想我也可能爲小兒選古典結他,希望我兒子喜愛啦!
如果有任何問題互相交流意見。

請問古典結他同平時見到o既結他好咩分別o架?

只係路過.... 有少少好奇o者

原帖由 Loklok2 於 10-6-17 12:30 發表

不用客氣,大家的小朋友在同一所學校讀書,應該互相幫忙的。
這幾樣樂器是否你考慮列中呢?我也煩惱為小兒選那樣樂器,好似到期要交表了,我想我也可能爲小兒選古典結他,希望我兒子喜愛啦!
如果有任何問題互相交流意見。 ...

Loklok2, 係呀, 仲考慮緊….明天要交了其實阿仔想學結他, 我老公想佢學琴, 我想佢學長笛…, 哈哈, 你話係咪頭痛? 諗住今晚放工再詳細思量… , 不過我們都會將這件事交給神, 畢竟可以入到這間學校都是神的心意和預備,無論最後他是學什麼我們都會咁開心。

Annaanna, 古典結他應該都是我們平時常見的那種結他, 不過學校會教他們彈古典音樂。

原帖由 annaanna 於 10-6-17 15:08 發表
請問古典結他同平時見到o既結他好咩分別o架?

只係路過.... 有少少好奇o者

he!he!
其實我唔係咁清楚它們的分別,我揀古典結他的原因,係因為我老公的細佬學結他的,他說可以免費提供樂器給予小兒,幸好小兒又唔抗拒學結他,所以打算為兒子揀古典結他,不個我都想小兒學鋼琴,所以也有煩惱!