用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘區全日制幼稚園
go

觀塘區全日制幼稚園

醒目開學勳章

請問一下
觀塘區有邊間全日制幼稚園比較好!

觀塘全日

觀塘 大約有以下:  請 您再致電問一下

花園大廈 浸信會  23454340
循道衛理         23423062
朗恩國際         27274747
迦南國際         27176667
基督教家庭服務中心
趣樂               23893363
保護兒童協會        23479286        

希望幫到您啦

醒目開學勳章

原帖由 MARTINA217 於 10-6-15 16:38 發表
觀塘 大約有以下:  請 您再致電問一下

花園大廈 浸信會  23454340
循道衛理         23423062
朗恩國際         27274747
迦南國際         27176667
基督教家庭服務中心
趣樂               23893363
保護兒童協 ...

多謝哂你資料提供
請問一下 你認為邊間比較好呢?
朗恩我暫時唔會考慮
因為佢冇學券

我果囡係德福幼稚園返緊全日N班, D 老師好有愛心, 我覺得幾好呀!不過因為老公話呢間學校派位唔係咁好, 所以會轉出去九龍塘返K1。

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 10-6-17 11:04 發表
我果囡係德福幼稚園返緊全日N班, D 老師好有愛心, 我覺得幾好呀!不過因為老公話呢間學校派位唔係咁好, 所以會轉出去九龍塘返K1。

我都考慮緊德福本地課程
請問一下係唔係雙語授課架????
你覺得九龍塘派位好d呀?
我有朋友係九龍塘迦南做
佢話只要我入申請表佢就會幫到我小朋友入讀
但係我目標係兆強, 所以我諗 去到九龍塘
唔知派唔派到兆強呢?
另外聽講 如果係想入讀兆強的話
幼稚園選金麗好d喎 係唔係呢?

醒目開學勳章

考小學是根據你住邊而不是係邊道讀幼稚園

醒目開學勳章

原帖由 whl 於 10-6-18 10:14 發表
考小學是根據你住邊而不是係邊道讀幼稚園

咁樣的話 我就讀迦南LA
謝謝回覆